Esquerra Republicana denuncia davant la Junta Electoral tres diputats de Vox per despenjar una pancarta del partit a Ontinyent

La formació sobiranista condemna la vulneració de l'article 144 de la LOREG i insta la Fiscalia a investigar l'acció dels parlamentaris d'ultradreta
6 novembre 2019 20:32h
La diputada de Vox Ana Vega va compartir un vídeo retirant una pancarta electoral d'ERPV.

VALÈNCIA. Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha presentat aquest dimecres davant la Junta Electoral Provincial de València una denúncia contra la síndica de Vox a les Corts Valencianes Ana Vega i els diputats d'aquesta formació David Garcia i Miguel Pascual.

La denúncia recull els fets de dimarts 5 de novembre recollits en un vídeo publicat per Ana Vega a les seues xarxes socials. En el vídeo, Vega, García i Pascual despengen una pancarta electoral d'Esquerra Republicana del País Valencià ubicada al terme d'Ontinyent i titllen la pancarta de "basura independentista".

La denúncia es fonamenta en l'article 144 de la LOREG que determina que "infringir les normes legals en matèria de cartells electorals i espais reservats dels mateixos, així com les normes relatives a les reunions i altres actes públics de propaganda electoral seran castigats amb multa i/o pena privativa de llibertat" i demana que es sancione els diputats i s'informe el Ministeri Fiscal perquè considere la possible investigació dels fets.

L'actitud dels diputats de Vox demostra, segons assenyala el president d'ERPV, Josep Barberà, que s'està "vivint un clar retrocés democràtic també en les formes" i es donen "per vàlids comportaments que en cap democràcia avançada del món s'admetrien". "Les nostres propostes ideològiques i els nostres lemes no tenen per què agradar a la resta de sensibilitats, de la mateixa manera que a nosaltres no ens agraden les de moltes formacions. De fet, a ERPV ens enorgullim de representar tot el contrari que l'extrema dreta de Vox, un partit hereu del franquisme més dur que, no oblidem, ha exercit l'acusació particular en l'infame judici contra els 9 presos polítics catalans i que demana la il·legalització de tot aquell que pensa diferent".

Tot i la denúncia davant la Junta Electoral Provincial de València, Esquerra Republicana del País Valencià "no descarta emprendre altres accions judicials davant un acte presumptament delictiu que ha animat els seguidors de Vox a despenjar tots els cartells i pancartes d'ERPV arreu el País Valencià amb el greu perjudici que això suposa", afegeix la formació.

A més de la denúncia davant la Junta Electoral, ERPV també ha registrat un escrit a les Corts sol·licitant al president del parlament, Enric Morera, la reprovació dels tres diputats valencians.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next