Esquerra Unida aconsegueix el tercer lloc en la llista conjunta amb Podem per a l'Alcaldia de València

El Consell Ciutadà Municipal de Podem València ratifica l'acord de coalició amb EUPV
9 abril 2019 17:15h
Oliver ha exposat que estan "a l'espera que EUPV ratifique el document". / PODEM VALÈNCIA

VALÈNCIA. El Consell Ciutadà Municipal de Podem ha ratificat l'acord de coalició amb Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), que dona a la formació d'EUPV la tercera posició en la llista conjunta per a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Així ho ha exposat aquest dimarts la candidata de Podem a l'Alcaldia de València, María Oliver, qui ha exposat que estan "a l'espera que EUPV ratifique el document".

En eixe sentit, Oliver ha assenyalat que "com que és un document que s'ha treballat entre les dues parts, no hi hauria d'haver major problema". L'oferta suposa un exercici de "generositat de Podem", s'indica des de la formació morada en un comunicat, ja que donen resposta a les principals demandes d'EUPV i s'ha oferit un tercer lloc en la llista municipal a la formació en lloc del quart que es va oferir en un primer moment, "atesos els resultats electorals del 2015". 

A més, segons Podem, la proposta final inclou també altres demandes plantejades per EUPV. "La setmana passada el Consell Ciutadà Municipal de Podem va fer un nou pas en la negociació amb EUPV", s'exposa en el comunicat, en què es ressalta que la prioritat de la formació és "estar a l'altura del moment polític en el qual ens trobem". En eixe sentit, s'indica que l'equip de negociació de Podem "va millorar substancialment l'oferta per a tractar d'aconseguir un acord de coalició".

Aquest acord de coalició –que es dona a conéixer el mateix dia que la coalició per a les autonòmiques presenta el seu programa– es va aconseguir en la taula de negociació del dijous passat entre els equips negociadors de Podem València i EUPV. Un document que aquest dilluns va ratificar el Consell Ciutadà Municipal de Podem València en votació plenària.

"Entenem que el document, ja que ve a satisfer les demandes d'EUPV i que va ser
acordat pels equips negociadors, comptarà amb el suport d'EUPV", subratllen des de la formació morada en un comunicat. Des de Podem s'exposa que "la confluència hui està molt més a prop" i ressalten que "en uns dies" esperen tornar a convocar a la premsa, "juntament amb les companyes d'EUPV, per a anunciar la bona notícia i a partir d'ací ens posem en marxa".

next