Esquerra Unida demanarà opinió a les seues bases sobre la participació en el Botànic 2.0

L'afiliació serà preguntada sobre la investidura i l'acord de govern abans del 12 de juny
1 juny 2019 14:05h
El Consell Polític Nacional d'Esquerra Unida del País Valencià s'ha reunit aquest dissabte a Xàtiva per a valorar els resultats obtinguts en les urnes. / EUPV

VALÈNCIA. El Consell Polític Nacional d'Esquerra Unida del País Valencià s'ha reunit aquest dissabte a Xàtiva per a valorar els resultats obtinguts en les urnes durant el doble cicle electoral del 28 d'abril i del 26 de maig.

Arran dels resultats obtinguts en les eleccions autonòmiques, en les quals EUPV anava en coalició amb Podem, la formació liderada per Rosa Pérez Garijo ha tornat a les Corts amb dos representants i té l'oportunitat, per primera vegada en la seua història, de participar en el govern amb un programa que a hores d'ara està negociant-se amb la resta de forces polítiques.

Aquesta qüestió serà objecte de consulta a l'afiliació d'Esquerra Unida abans de la data límit de la investidura del President de la Generalitat, que es preveu el 12 de juny.

Pel que fa a les eleccions municipals, Pérez Garijo ha reconegut que els resultats "no són bons" i que "Esquerra Unida ha perdut vots i regidors en termes globals, sent els casos de la ciutat d'Alacant i de l'àrea metropolitana de València especialment greus, on la pèrdua ha sigut significativa".

No obstant això, la líder de la formació ha afirmat que "malgrat que el context no era favorable, Esquerra Unida ha resistit millor que altres gràcies a la seua implantació territorial". 

Per a Pérez Garijo, "els resultats d'EUPV han sigut especialment satisfactoris en aquells municipis on s'ostentava l'alcaldia, revalidant-se en la gran majoria d'ells i, fins i tot, en la majoria de casos, incrementant la diferència respecte als seus competidors". Així, EUPV compta amb 10 alcaldies: Riola, Polinyà de Xúquer, Albalat de la Ribera, Xelva, Llutxent, Barxeta, Asp, Montfort, Simat de la Valldigna i Fuenterrobles.

next