Esquerra Unida fa onejar la bandera republicana al balcó de l'Ajuntament de Sagunt

La Junta Electoral havia denegat el permís per a penjar la tricolor en considerar que és un símbol polític que interfereix en la campanya electoral
12 abril 2019 14:19h

VALÈNCIA. La bandera republicana ha onejat al balcó de l'Ajuntament de Sagunt (el Camp de Morvedre) durant uns minuts per a commemorar el dia de la proclamació de la II República –14 d'abril–. Malgrat que la Junta Electoral de València ha denegat el permís sol·licitat per la corporació, la comunicació ha arribat tot just després que la bandera estiguera hissada a l'edifici municipal durant uns minuts. L'òrgan judicial ha denegat el permís perquè considera que la tricolor és un símbol polític que en campanya electoral no pot ser penjat en un edifici públic.

L'edil d'Esquerra Unida, Roser Maestro; la també regidora del grup ADN Morvedre, María Giménez; el secretari d'organització d'Esquerra Unida, Roberto Rovira, i la candidata del partit, Violeta Lerma, han sigut els encarregats de penjar la bandera tricolor mentre per la megafonia sonava l'himne de Riego.

Baix del balcó, uns pocs simpatitzants han aplaudit aquest gest simbòlic, que no s'ha pogut produir a altres ajuntaments, com ara el de Sueca (la Ribera Baixa), a qui també la Junta Electoral ha denegat el permís.

next