El corrent d'Esquerra Unida liderat per Sixto critica que no se'ls pregunte si volen tornar a confluir amb Podem

Ricardo Sixto assegura que Alberto Garzón té "segrestat" el partit, en el qual considera que ja no hi ha debat ni democràcia interna
21 setembre 2019 19:49h
Sixto considera que no poden seguir "sota els capritxos de Garzon i Iglesias". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Coordinadora d'Independents d'Esquerra Unida –el corrent que lidera l'exdiputat al Congrés Ricardo Sixto– ha criticat que "no es pregunta a la militància per la continuació de la coalició amb Podem a pesar que molta gent dubta sobre la seua continuïtat" i ha asseverat: "No podem seguir sota els capritxos d'Alberto Garzón i Pablo Iglesias".

Així, mitjançant un comunicat ha critica la direcció federal per convocar una reunió de la coordinadora federal "simplement per a ratificar la coalició amb Podem i les candidatures".

Des de la celebració de la coordinadora federal el 20 de juliol no s'havia tornat a reunir l'òrgan federal i "convoquen ara per a un dijous, quan aquests òrgans sempre es convoquen caps de setmana perquè tots els membres hi puguen assistir, no solament els alliberats", han criticat des del corrent d'independents.

Per al portaveu del corrent, Ricardo Sixto, "el més greu ja no és la convocatòria en sí, sinó l'ordre del dia en què només ens insten a ratificar tant la coalició com les candidatures, passant per alt cadascun dels processos de cadascuna de les federacions". Sixto ha afegit que "s'obri un procés sense la possibilitat de debat, sense res que corregir i plagats d'errors, i en el qual es repetirà el mateix procés: una Esquerra Unida (EU) desapareguda, sense autonomia i subjugada a Podem".

A més –ha indicat el portaveu– "esta vegada ni convoquen un referèndum telemàtic. No es pregunta a la militància per la continuació de la coalició amb Podem a pesar que molta gent dubta sobre la seua continuïtat". "Tot debat i democràcia interna, dins d'Esquerra Unida, ha mort", ha asseverat.

Per al corrent d'independents, "Garzón continua mantenint EU segrestada per a fer i desfer el que se li antulla, mentre que l'única cosa que ha demostrat és la seua incapacitat per a coordinar i per a negociar amb altres forces polítiques".

El portaveu del corrent ha declarat que "Garzón i el PCE, juntament amb Podem, ens han conduït a una repetició electoral, encara que la Coordinadora Federal d'EU es va mostrar contrària en la seua última reunió. Segueixen sense deixar a la militància d'EU la possibilitat de conéixer i debatre sobre decisions tan importants com aquestes".

Ricardo Sixto ha manifestat: "Ja els vam recriminar en el seu moment que mentre ells han estat centrats en el repartiment de butaques els problemes que realment preocupen la ciutadania segueixen ací, però això no sembla preocupar-los".

El portaveu del corrent ha conclòs dient que "és una vergonya que els que ens han conduït a aquesta situació pretenguen liderar aquest nou procés i que això ho facen amb paranys per a no sentir a la militància és imperdonable".

next