Esquerra Unida pregunta al govern espanyol si el buc saudita atracat a Sagunt ha carregat armament

La formació vol que l'executiu espanyol informe sobre quina mena de material transportava la nau i si ha carregat a Sagunt algun producte militar
10 desembre 2019 19:54h
El vaixell ha abandonat Sagunt aquest dimarts al matí./ EP

VALÈNCIA (EP). Esquerra Unida vol conéixer quin material transportava el vaixell saudita que aquest dimarts ha atracat al port de Sagunt (el Camp de Morvedre) i què contenien els contenidors que ha carregat a Espanya davant la "sospita" que es tracta de material armamentístic.

Per a això, la parlamentària saguntina al Congrés Roser Maestro ha registrat una pregunta escrita adreçada al govern espanyol en funcions del PSOE perquè aporte totes les dades que tinga sobre el vaixell de càrrega Bahri Abha.

En concret, la diputada vol que l'executiu espanyol informe sobre quina mena de material transportava aquest vaixell, que ja ha abandonat el port, i si ha carregat a Sagunt algun producte militar.

Maestro explica que el vaixell saudita prové dels Estats Units "i és molt probable que transporte armament". Però també, "que carregue material militar espanyol al port valencià; armament que podria ser utilitzat per l'Aràbia Saudita en la guerra de Iemen".

Segons recorda, aquesta situació ja s'ha donat altres vegades, l'última el mes de maig passat, quan un vaixell va carregar al port de Cantàbria "dos contenidors amb explosius".

"La naviliera saudita no semblava incloure cap port espanyol en les seues previsions per a l'últim semestre d'enguany, la qual cosa indueix a pensar que, com que no estava programada aquesta escala a Sagunt, en aquest cas el vaixell també carregarà mercaderies, que podrien tractar-se d'armament espanyol pendent d'entregar a l'Aràbia Saudita", subratlla la diputada.

L'estat espanyol no ha concedit cap nova llicència d'exportació de material de defensa a l'Aràbia Saudita des de l'estiu del 2018, però Maestro també pregunta si falta per materialitzar el lliurament d'alguna venda autoritzada prèviament.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next