Esquerra Unida torna a les Corts amb la intenció de canviar la barrera electoral que la va deixar fora el 2015 

EUPV qualifica "d'injusta" la llei electoral que limita el mínim de vots en el 5% per a poder tindre representació al Parlament
30 abril 2019 12:21h
EUPV es revindica com una "veu decisiva" en la reedició del Botànic. / UNIDES PODEM-EUPV

VALÈNCIA. Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha celebrat la seua tornada a les Corts quatre anys després de quedar per baix de la "injusta" barrera electoral. La formació que es va presentar a les eleccions d'aquest 28 d'abril en coalició amb Unides Podem s'ha compromés durant aquesta legislatura a reformar la Llei Electoral Valenciana –"una de les assignatures pendents", recorda la formació– per a rebaixar el percentatge mínim que necessita un agrupació política per a tindre representativitat al Parlament valencià. 

EUPV ha manifestat la seua satisfacció per comptar amb dues diputades després de les eleccions d'aquest passat diumenge: la coordinadora general, Rosa Pérez Garijo, i l'actual portaveu de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes. També ha celebrat comptar amb una diputada d'EUPV al Congrés, Roser Maestro.

La nit electoral del 28 d'abril va suposar per a Esquerra Unida el compliment dels objectius que s'havia marcat per a aquesta legislatura: tornar a les Corts i ser una força decisiva per a la reedició del govern del Botànic, assenyala la formació en un comunicat.

La barrera electoral que marca un mínim del 5% dels vots perquè un partit aconseguisca representativitat a les Corts va convertir EUPV en extraparlamentària el 2015. Durant la legislatura del Botànic, les propostes passaven per deixar el percentatge en el 3% com a llindar.

Tot i això, la formació ha valorat la trajectòria del partit durant la legislatura que ara acaba, ja que "ha sigut una força fonamental per al canvi polític el 2015". En aquest sentit, ha recordat la seua experiència de gestió atés que durant aquests quatre anys Esquerra Unida ha governat en municipis i en la Diputació de València, on Rosa Pérez Garijo ha ocupat el càrrec de vicepresidenta quarta i diputada d'Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica de la corporació, governada per un quadripartit –PSPV, Compromís, Esquerra Unida i València en Comú.

Per tot plegat, EUPV s'ha reivindicat com una força que tindrà presència i veu pròpia en les institucions.

next