Esteban González Pons reconeix que el nacionalisme espanyol "és molt perillós"

El candidat popular al Parlament Europeu equipara el "nacionalisme animal" amb els qui "volen destruir Europa"
11 maig 2019 12:25h
Estaban González Pons diu que només ell pot representar la centredreta al Parlament Europeu. / PP

VALÈNCIA. El candidat del Partit Popular al Parlament Europeu Esteban González Pons ha titllat tots els nacionalismes com a "perillosos". "El nacionalisme animal, el català, el basc i l'espanyol" són, a parer del cap de llista dels populars a Brussel·les, "perillosos".

González Pons s'ha vantat de ser l'únic candidat valencià que aspirar a ocupar un escó al Parlament Europeu el proper 26 de maig. Per això, ha demanat capitalitzar el vot "de la centredreta" durant un acte celebrat a l'Ateneu Mercantil a València aquest dissabte 11 de maig, on han participat la candidata a l'Alcaldia de la ciutat, Maria José Català; la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i el president del PP, Pablo Casado.

"Al nostre costat hi ha partits, a tocar de nosaltres –ha alertat–, que no volen Europa. Volen alçar fronteres." Així, González Pons ha posat en el mateix sac el nacionalisme basc i el català i també un suposat "nacionalisme animal", ha dit, tot qualificant les formacions que defensen el dret dels animals com a agrupacions nacionalistes. Tanmateix, el popular ha advertit que tots els nacionalismes "són iguals: intransigents."

Però Esteban González Pons ha reconegut, després de definir-se com a espanyol, valencià i europeu, que també és perillós el nacionalisme espanyol.

El candidat al Parlament Europeu ha dit que la Unió Europea "és un invent de la centredreta davant l'extrema dreta feixista i l'extrema esquerra comunista".

Finalment, González Pons ha demanat aclaparar el vot d'aquells que pensen donar suport a Ciutadans o a Vox, perquè la llista de "Cs no té cap valencià" i, per tant, "és tirar el vot" i "Vox, molt amants d'allò valencià, però no posen cap valencià". "El PP, sí", ha dit en referència a la seua persona, "només jo puc representar la centredreta".

next