Estabilitzat l'incendi de Confrides després de cremar unes 20 hectàrees 

El fort vent ha complicat les labors d'extinció i s'han desallotjat deu veïns de la Marina Baixa
2 febrer 2019 17:00h
Al voltant de les 15.15 hores ha entrat a intervindre l'helicòpter de rescat Alfa 1. / BOMBERS FORESTALS

ALACANT. Efectius de bombers han aconseguit estabilitzar l'incendi que s'ha declarat aquest dissabte al terme municipal de la localitat alacantina de Confrides (la Marina Baixa), prop de la carretera CV-70. Segons han informat a Europa Press fonts del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant, el foc ha quedat controlat entorn de les 18.45 hores.

En total, s'han vist afectades prop de 20 hectàrees, segons les mateixes fonts. El responsable d'incendis forestals del Consorci Provincial de Bombers, Antonio Córdoba, ha estat ara supervisant la zona per a comprovar els treballs, amb l'objectiu d'evitar que es veja afectada més superfície.

El responsable ha comprovat que la labor és l'adequada per a aconseguir donar per extingit completament l'incendi. Segons han confirmat les mateixes fonts, aquest dissabte a la nit romandran actives nombroses unitats per a aconseguir controlar totalment les flames i evitar que es reactiven.

Una desena de desallotjats

Una desena de veïns han hagut de ser desallotjats aquest dissabte a causa de l'incendi, segons ha informat a Europa Press el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant. L'incendi ha requerit especial atenció a causa del fort vent.

Per a l'extinció, s'han destinat sis dotacions de bombers d'Alacant, tres helicòpters, dos avions, tres unitats de bombers forestals, quatre autobombes, un capatàs coordinador, una unitat de prevenció i tres agents mediambientals, ha indicat el 112 en el seu compte de Twitter.

Al voltant de les 15.15 hores ha entrat a intervindre l'helicòpter de rescat Alfa 1 del Consorci Provincial de Bombers. Fins al moment, es desconeix l'afectació del foc, però fonts del consorci han destacat que el fort vent està afectant negativament les labors d'extinció.

Incendi també a la Safor

Segons informa el 112 valencià, una altra dotació de Bombers s'ha traslladat a Potries (la Safor) per a apagar una altre incendi que s'estaria produint al seu terme municipal. També s'han desplaçat fins allí dos mitjans aeris, una unitat de Bombers Forestals amb autombomba, una unitat de prevenció i un agent mediambental. 

next