L'Estat convoca una bilateral amb la Generalitat sobre la Lotup, la contractació de policies i els pressuposts 

L'objectiu de la comissió és evitar que el govern espanyol interpose un recurs d'inconstitucionalitat a les lleis
29 maig 2019 17:32h
L'Estat discrepa amb el contingut de 3 normes valencianes. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. El govern espanyol ha acordat convocar la comissió bilateral Estat-Generalitat per a resoldre les discrepàncies existents entorn del contingut de tres normes valencianes: els decrets sobre contractació de policies locals i de modificació dels Pressuposts del 2019, i la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup).

Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), en el cas del decret llei que modifica la Llei de Coordinació de Policies Locals, el govern espanyol discrepa del seu article únic, que amplia els supòsits en els quals es permet nomenar agents interins en ajuntaments de menys de 20.000 habitants, sense que l'única finalitat siga cobrir les vacants per jubilació anticipada.

Respecte a la Lotup, les discrepàncies estan en l'apartat 55 de l'annex de la llei 1/2019 de 5 de febrer per la qual es modificava la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge del 2014. 

Finalment, existeixen discrepàncies en relació amb l'apartat 11 de l'article únic del decret llei 1/2019, de 18 de gener, del Consell pel qual modifica la Llei de Pressuposts del 2019. Eixe decret modificava els pressuposts del present exercici per a actualitzar les retribucions dels empleats públics de la Generalitat, amb l'objectiu de fer efectiva la pujada salarial del 2,25% que estableix el Reial decret llei 24/2018 aprovat pel govern estatal.

Així, la comissió bilateral designarà un grup de treball per a proposar la solució que procedisca i evitar, d'eixa manera, la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat.

next