Estrella Galicia indigna la xarxa en confiar en l'ortografia de la RACV per a la campanya de Falles

L'empresa cervesera explica que el mot 'che' és una expressió "reconeguda" per l'entitat secessionista, contrària a la normativa oficial de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua
28 febrer 2019 18:50h
Estrella Galicia va presentar fa uns dies l'edició per a les Falles 2019. / MUNDO HR

VALÈNCIA. La campanya de l'empresa cervesera Estrella Galicia per a les Falles de 2019 pot tornar-se en la seua contra. La raó, el lema triat per a l'etiquetatge de les botelles. O, més que el lema, la manera d'escriure'l.

La companyia ha començat la distribució per huité any consecutiu de cerveses amb un etiquetatge commemoratiu de les Falles. Enguany, junt amb un dibuix d'una fallera, es pot llegir 'Che que bo'. Aquesta expressió no ha passat inadvertida per a alguns usuaris de les xarxes socials, que han recriminat a l'empresa que faça servir una grafia 'ch' que en valencià no existeix.

La resposta d'Estrella Galicia ha sobtat encara més els usuaris. L'empresa assenyala en una piulada que amb la utilització del mot 'che' el que han volgut és fer "referència a l'expressió onomatopeica reconeguda per la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, que expressa entusiasme".

Aquesta resposta també ha tingut contestació. Alguns tuitaires han explicat a Estrella Galicia que la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) no és l'entitat normativa del valencià, competència estatutària reconeguda a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

next