EUPV aprova concórrer junt amb Podem València en les eleccions municipals

La militància del partit liderat per Rosa Albert ha ratificat la decisió de confluir amb la formació morada, amb 58 vots a favor i 51 en contra
11 abril 2019 11:14h
Les dues formacions encara han d'ultimar alguns detalls del programa electoral. / EFE

VALÈNCIA. La militància de València d'Esquerra Unida ha ratificat en referèndum, amb un 53% de vots a favor, l'acord entre aquesta formació i Podem València per a concórrer juntes a les eleccions municipals del 26 de maig, segons ha anunciat EUPV en un comunicat.

En total, el resultat desglossat ha sigut de 58 vots a favor i 51 en contra. La coordinadora d'EUPV de València, Rosa Albert, s'ha mostrat satisfeta, ja que, d'aquesta manera, EUPV i Podem signen la seua coalició en la mateixa línia que les autonòmiques, les estatals i les europees.

Fonts d'EUPV han assegurat que encara han d'ultimar els punts del programa electoral i preparar la campanya, però Albert ha advertit que València "estarà a l'altura de les circumstàncies" per a aconseguir un canvi d'esquerres tant a la ciutat com a la Unió Europea.

"És necessari fer front als poderosos, a les multinacionals, als que han provocat la crisi i que, en l'àmbit València, tenen també la seua traducció en tots aquells que volen una ciutat basada en l'especulació, en la desigualtat i el patriarcat", ha assenyalat la coordinadora d'EUPV de València.

Albert ha recordat també que, amb aquest resultat, EUPV conclou una sèrie de debats i consultes a la militància a través de diversos processos assemblearis en els quals, segons ha indicat, s'ha informat la militància en tot moment sobre les negociacions de les formacions.

next