EUPV demana millores en el servei de l'EMT als Pobles del Sud

Rosa Albert denuncia que la freqüència de la línia 25 és insuficient i que moltes parades no són segures
7 juliol 2019 17:26h
Per a Albert els problemes de l'EMT són estricturals. / EFE

VALÈNCIA. La coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat millores en el servei de l'EMT als Pobles del Sud i una aposta pel servei públic de transport "decidida".

Albert ha mostrat aquest diumenge el seu suport a les reivindicacions en matèria de transport públic de les associacions veïnals dels Pobles del Sud. "Les veïnes i veïns d'aquests nuclis tributen com la resta de valencians i és lògic que tinguen els mateixos serveis", ha defensat en un comunicat.

Sota aquesta premissa, ha subratllat que l'aposta pel servei públic de transport "ha de ser decidida i arribar a tots els barris amb una freqüència i en unes condicions de seguretat acceptables".

Per a la portaveu d'EUPV a València la situació és "estructural", perquè afecta d'una banda a la freqüència de pas i per una altra a la infraestructura de l'itinerari de les línies i a més "es manté en el temps", segons ha detallat EUPV en un comunicat.

Albert ha instat l'equip de govern que "es pose a la feina" i faça una planificació "coordinada" de les diverses delegacions implicades a nivell municipal com a mobilitat, medi ambient o urbanisme i també una coordinació amb altres administracions.

"Si es pren com a exemple la línia 25, es troba que, a més de les freqüències escasses, especialment les eixides al Palmar, hi ha trams en els quals les parades no són segures, ni estan condicionades per a resguardar-se de les inclemències meteorològiques i, fins i tot, es comparteixen amb el carril bici", ha manifestat Albert.

Per a Albert és "evident" que això respon a una situació "estructural" que "cal corregir" principalment per a donar "un bon servei" als prop de 7.000 veïns i veïnes que viuen habitualment en aquesta zona i també per a donar "resposta" a l'augment estival, a causa dels visitants que té aquesta àrea.

La dirigent de la formació d'esquerres ha assenyalat que per a EUPV l'aposta per un transport públic "eficaç i de qualitat" i "estratègica" posat que a més de contribuir a "una ciutat més amable, més saludable i habitable, ha de complir també la funció de vertebrar la ciutat i els seus barris i districtes i això es fa amb unes freqüències de pas i itineraris adequats", ha subratllat.

Finalment, Rosa Albert ha emplaçat al nou equip de govern a treballar per a aconseguir un contracte-programa com tenen altres grans ciutats en matèria de transport. "El consistori ha de mantindre's ferm en l'exigència del contracte-programa, però mentre arriba des d'EUPV es demana que part del superàvit el destine a millorar el transport públic en els barris", ha conclòs.

next