La immigració i el canvi climàtic encapçalen les preocupacions de la ciutadania europea

L'Eurobaròmetre també revela que el 44% de les persones enquestades confien en la Unió Europea, el percentatge més alt des del 2014
5 agost 2019 17:58h
El 34% dels ciutadans veuen la immigració com la principal preocupació, un descens de sis punts en comparació amb l'última enquesta, de la tardor del 2018. / Jesús Merida/SOPA Images via ZUM / DPA

BARCELONA. La immigració i el canvi climàtic són les principals preocupacions per a la ciutadania europea, segons l'enquesta d'opinió elaborada per la Comissió Europea, l'Eurobaròmetre. 

En concret, el 34% dels ciutadans veuen la immigració com la principal preocupació, un descens de sis punts en comparació amb l'última enquesta, de la tardor del 2018. Pel que fa al canvi climàtic, que ocupava el cinqué lloc en aquell moment, ha registrat un augment de sis punts, fins al 22% de les mencions.  

En tercer lloc empaten, amb un 18%, la situació econòmica, la situació de les finances públiques dels estats membres i el terrorisme.

L'enquesta es va dur a terme entre el 7 de juny i l'1 de juliol del 2019, quan ja s'havien celebrat les últimes eleccions europees.

A favor de la moneda única

L'Eurobaròmetre també revela que el 44% dels enquestats confien en la Unió Europea, el percentatge més alt des del 2014. En la mateixa línia, el suport a la unió econòmica i monetària i a l'euro ateny un nou rècord, ja que més de tres quartes parts dels enquestats (76%) es declaren a favor de la moneda única, nou punts més que la primavera del 2014. A tot el conjunt de la Unió Europea el suport a l'euro es manté estable en un 62%.

next