L'Eurocambra aprova la prohibició dels plàstics d'un sol ús a partir del 2021

Els coberts i plats de plàstic, els bastonets de cotó, les palletes i els envasos de menjar i beguda de poliestiré seran alguns dels productes afectats per la nova llei europea
27 març 2019 17:40h
La llei fixa com a objectiu per al 2029 que es recullen el 90% de les ampolles de plàstic i que, el 2025, aquestes estiguen fabricades amb almenys un 25% de material reciclat i d'un 30% el 2030. / PXHERE

ESTRASBURG. El Parlament Europeu ha aprovat per 560 vots a favor i 35 en contra la prohibició dels plàstics d'un sol ús a partir del 2021. La nova normativa europea afectarà articles com els coberts i els plats de plàstic, els bastonets de cotó, les palletes i els envasos de menjar i beguda de poliestiré. 

Ara queda pendent que el Consell de la Unió Europea, on seuen els estats, li done el vistiplau, si bé ja va acordar de manera informal amb l'Eurocambra aquesta legislació. 

La nova directiva europea estableix que, quan hi haja "alternatives fàcilment disponibles i assequibles", els plàstics d'un sol ús estaran prohibits en el mercat.

Els estats membre no han marcat un objectiu vinculant per a limitar l'ús d'altres productes, com ara els envasos de menjar i els gots de plàstic, però s'han compromés a adoptar "les mesures necessàries" per a aconseguir "una reducció quantitativa mesurable" del seu consum.

D'altra banda, la llei fixa com a objectiu per al 2029 que es recullen el 90% de les ampolles de plàstic i que, el 2025, aquestes estiguen fabricades amb almenys un 25% de material reciclat i d'un 30% el 2030.

next