L'Eurocambra, favorable a concedir una pròrroga "flexible" del Brèxit fins al 31 de gener del 2020

Els 27 estats membres decidiran previsiblement aquest divendres si accepten un nou ajornament de l'eixida del Regne Unit 
24 octubre 2019 12:50h
El parlament britànic va forçar Johnson a demanar una pròrroga del Brèxit aquest dimarts. / ACN 

VALÈNCIA (ACN). L'Eurocambra està a favor de concedir una pròrroga "flexible" del Brèxit al Regne Unit fins al 31 de gener del 2020. Els líders dels partits polítics europeus han coincidit aquest dijous que haurien d'acceptar la petició del primer ministre Boris Johnson d'ajornar l'eixida de la Unió Europea fins a finals de gener amb l'opció d'avançar-la si les cambres a Londres i a Brussel·les acaben el procés de ratificació abans.

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, està consultant amb els 27 estats membres la concessió d'aquesta nova pròrroga i s'espera que adopte una decisió aquest divendres. "Aquesta pròrroga permetrà al Regne Unit clarificar la seua posició i al Parlament Europeu exercir adequadament el seu rol", ha defensat el president de la cambra europea, David Sassoli.

Situació a Londres

El parlament britànic va bloquejar dimarts els plans del primer ministre Boris Johnson d'aprovar l'acord del Brèxit per la via ràpida. Una majoria de la cambra va donar llum verda al projecte de llei per a eixir de la Unió Europea del líder tory –primer pas per l'aprovació definitiva de l'Acord de Retirada–, però va imposar una tramitació llarga.

Així, Westminister va forçar Johnson a demanar un altre ajornament del Brèxit, malgrat que el seu objectiu era abandonar el bloc el 31 d'octubre.

next