Demòcrates Valencians demana el vot per a construir una Europa "plural i cohesionada"

El candidat de la Coalició per una Europa Solidària Lluís Bertomeu considera que la veu del partit és necessària a Brussel·les per a defensar els interessos valencians, com ara el Corredor Mediterrani
20 maig 2019 12:47h
Lluís Bertomeu ha defensat que la seua candidatura representa l'aposta per l'autogovern dels territoris i els drets de les persones. / DEMÒCRATES VALENCIANS

BENIDORM. Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Benidorm un míting de la Coalició per una Europa Solidària (CEUS), on ha participat l'eurodiputada i cap de llista de la coalició, Izaskun Bilbao. La candidatura està integrada per sis partits: Partit Nacionalista Basc, Coalició Canària, Proposta per les Illes Balears, Compromís per Galícia, Geroa Bai i Demòcrates Valencians. En concret, serà Lluís Bertomeu el candidat pel País Valencià a les eleccions europees del pròxim 26 de maig.

La cap de llista, Izaskun Bilbao, ha animat a omplir les urnes en les europees amb paperetes de CEUS. Amb aquest missatge vol reivindicar la política dels acords "de i per a les persones, que contrasta amb la política de l'enfrontament". L'eurodiputada ha destacat, junt amb els seus socis valencians, que són l'opció que "convenç la raó i il·lusiona el cor". “Cal aconseguir que la nostra veu continue escoltant-se a Europa”, ha afirmat. "Hi ha molts interessats a silenciar-nos, perquè nostre fer contrasta amb el seu parlar. El nostre acordar contrasta amb el seu enfrontar. El nostre tendir la mà contrasta amb el seu insultar. Per això no els agrada que la veu de la diversitat, d'aquesta diversitat, els pose en evidència", ha afegit.

Per la seua part, el candidat valencià Lluís Bertomeu ha defensat que "la nostra candidatura europea representa l'aposta per l'autogovern dels territoris i els drets de les persones". Aquesta coalició de bascos, canaris, balears, gallecs, navarresos i valencians vol aprofundir en la realitat plural i diversa estatal i, d'aquesta manera, representar directament davant Europa els interessos d'aquestes autonomies. "Volem una Espanya circular on capiguem tots. Per això, ens presentem a Europa, per a ser la veu forta de la nostra terra en la reclamació del Corredor Mediterrani i en la defensa a ultrança de tots els nostres sectors productius, especialment de l'agricultura valenciana”.

next