L'exalcalde d'Alacant Díaz Alperi, absolt de tres delictes fiscals i un de suborn

El tribunal no considera acreditat que l'exregidor del PP defraudara quasi 700.000 euros a la Hisenda Pública en les declaracions d'IRPF del 2007, el 2008 i el 2010
22 juliol 2019 17:42h
L'exalcalde del PP d'Alacant, Luis Díaz Alperi, ha sigut absolt de tres delictes fiscals i un de suborn. / EFE

VALÈNCIA. El titular del jutjat penal número 6 d'Alacant ha absolt l'exalcalde del Partit Popular Luis Díaz Alperi dels tres delictes contra la Hisenda Pública i el de suborn dels quals estava acusat, segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia valencià. La sentència no és ferma.

La sentència, que ha sigut notificada ja a les parts, també exculpa als tres empresaris que estaven acusats junt amb l'exalcalde com a cooperadors necessaris d'aquests delictes, assenyala el TSJ en un comunicat.

El jutge considera que no ha quedat acreditat que l'exalcalde defraudara a l'Agència Tributària una quantitat total superior als 682.000 euros en les seues declaracions d'IRPF corresponents als exercicis fiscals del 2007, el 2008 i el 2010 per increments patrimonials no justificats, indica la nota de premsa.

També la sentència l'absol d'un delicte de suborn. Sobre aquest punt, la sentència determina, segons el TSJ, que no ha quedat acreditat que el gerent de la Marina Esportiva del Port d'Alacant, J.P.L., li permetera amarrar un vaixell i utilitzar les instal·lacions de forma gratuïta des del 18 de novembre del 2008 al 31 de gener del 2013 "en consideració" a la seua condició de diputat autonòmic i per la seua anterior condició d'alcalde d'Alacant.

next