L'exalcalde socialista d'Alacant, Gabriel Echávarri, condemnat a huit anys d'inhabilitació per prevaricació

L'exlíder socialista estava acusat de contravindre els principis de lliure accés a les licitacions públiques pel pagament directe de nou factures de la Gala del Comerç del 2016
29 octubre 2019 13:16h
Gabriel Echávarri, en una imatge d'arxiu a l'Ajuntament d'Alacant. / DLV

ALACANT. La secció tercera de l'Audiència d'Alacant ha condemnat a huit anys i mig d'inhabilitació per un delicte continuat de prevaricació l'exalcalde d'Alacant Gabriel Echávarri (PSPV), que estava acusat de fraccionar contractes de la Regidoria de Comerç. Una acusació que va propiciar la seua dimissió el 9 d'abril del 2018 i la recuperació de l'Alcaldia per al Partit Popular.

La sala imposa, com a cooperadors necessaris del mateix delicte, huit anys i mig d'inhabilitació a un assessor i set anys d'inhabilitació a la persona que era el cap de gabinet d'Alcaldia, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ).

Els magistrats consideren provat que els tres acusats –Echávarri i els seus assessors Eduardo Díez i Pedro de Gea– van contravindre conscientment els principis de la contractació relatius a la llibertat d'accés a les licitacions, entre d'altres, pel pagament de nou factures per a publicitar la Gala dels Premis de Comerç del 2016.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next