L'excogerent de Divalterra José Ramón Tiller, citat a declarar com a investigat el 20 de juny

L'exalt càrrec de l'empresa pública dependent de la Diputació de València declararà pels presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons
14 juny 2019 19:55h
Alguns dels implicats en el cas Alqueria van assenyalar Tiller com a responsable de les seues contractacions. / EFE

VALÈNCIA. El jutjat d'instrucció número 9 de València, que investiga nou contractacions suposadament irregulars en Divalterra, ha citat a declarar com investigat el pròxim dia 20 de juny a qui fora cogerent d'aquesta empresa pública dependent de la Diputació de València, José Ramón Tiller.

El text al qual ha tingut accés EFE, el cita a declarar a les 12 hores pels presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons, amb el que se suma a altres investigats com l'alcalde en funcions d'Ontinyent, exmilitant del PSPV i expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. 

També estan investigats el seu cap de gabinet, Ricard Gallego; el secretari-lletrat de Divalterra, Jorge Cuerda; l'exassessor Manuel Reguart i els exgerents Xavier Simón Alventosa i Agustina Brines, amb acusacions tots ells de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

La UDEF ha xifrat en prop de 2 milions d'euros el cost per a les arques públiques que haguera suposat la contractació, durant tota la legislatura, les persones suposadament col·locades irregularment en la Diputació de València a la tardor del 2015, a raó de 70.000 euros bruts cadascun.

El jutjat també ha remés ofici a Divalterra perquè emeta un informe en relació a aquestes contractacions d'alta direcció realitzades suposadament de forma irregular. Alguns dels contractats, en la seua declaració davant el jutge a principi d'aquest mes de juny van atribuir a Tiller la telefonada perquè passaren a formar part de l'equip de direcció de l'empresa pública i van indicar que no van passar cap procés selectiu encara que el mateix cogerent els va dir que sí que n'hi va haver un amb caràcter previ.

next