L'exconseller delegat del Banc de València admet que va cometre un delicte d'administració deslleial continuada

La Fiscalia demana quatre anys de presó per a Domingo Parra
26 novembre 2019 11:23h
Aquest dilluns va començar el judici a "la major operació creditícia" del Banc de València. / EFE/Luca Piergiovanni POOL/Archivo

MADRID (EFE). L'exconseller delegat del Banc de València Domingo Parra, en la banqueta per administració deslleial en una operació creditícia de 312 milions d'euros, ha admés aquest dimarts davant el tribunal els fets que se li imputen després d'efectuar un ingrés de 100.000 euros al compte del Fons de Reestructuració Bancària.

En la segona sessió del judici, que ha assegut en la banqueta Parra i quatre persones més, l'exconseller delegat de l'entitat valenciana, per al qual la Fiscalia demana quatre anys de presó, ha reconegut en veu alta davant la secció quarta de la sala penal que va cometre un delicte d'administració deslleial continuada.

Un altre dels acusats, l'empresari Bautista Soler, ha comparegut per videoconferència però s'ha acollit al seu dret a no declarar, ni tan sols al seu advocat; Anticorrupció el considera cooperador necessari i demana per a ell quatre anys de presó.

A més de Parra i Soler, la Fiscalia acusa la filla d'aquest, María Victoria Soler; el seu marit, Vicente Fons i Rafael Ruiz Jarabo. Per a Soler i Fons demana quatre anys de presó; per a Ruiz Jarabo, tres.

La secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional tracta d'aclarir al llarg de la setmana si va haver-hi administració deslleial en la major operació creditícia de l'entitat, que va concedir 312 milions d'euros al grup de l'empresari Bautista Soler per a la compra d'una participació a Metrovacesa.

Anticorrupció reclama una indemnització de vora 94 milions d'euros per al FROB, que va injectar 4.500 milions d'euros públics per a sanejar l'entitat, ara integrada en CaixaBank.

next