L'excoordinador de Gent de Compromís titlla Ribó d'antidemocràtic per distingir militants "de primera i de segona"

Victor Arroyo lamenta que l'alcalde de València inste els afectats a afiliar-se a algun dels partits que formen la coalició per a gaudir dels mateixos drets que la resta
16 juliol 2019 19:04h
Víctor Arroyo assegura que ell representa "molta més gent de la que representen les paraules de Ribó". / TWITTER VÍCTOR ARROYO 

VALÈNCIA. L'excoordinador general de Gent de Compromís, Víctor Arroyo, ha respost a l'alcalde de València, Joan Ribó –qui va pertànyer a aquesta pota de la coalició–, que amb les seues declaracions "s'ha llevat definitivament la careta i ha manifestta el seu tarannà antidemocràtic en diferenciar entre militants de primera i de segona".

Així ho ha assegurat a través d'un comunicat després que Ribó haja considerat "totalment exagerades les crítiques" de Gent de Compromís a la coalició per falta de democràcia interna i haja dit que les persones que formen part de la formació sense pertànyer al Bloc, Iniciativa i Verds no poden "tindre els mateixos drets que els afiliats" a un d'aquests tres partits.

Es referia així l'alcalde, al seu torn, a la decisió d'aquest col·lectiu –que conforma Compromís al costat de Bloc, Iniciativa i Verds– de "cessar indefinidament la seua activitat organitzada a causa de la greu falta de democràcia interna existent en Compromís".

Per a Arroyo, segons l'opinió de Ribó, que està "àmpliament escampada de manera oficiosa en diferents àmbits de Compromís", les persones que es van afiliar directament a la coalició ja sabien on anaven i que no podrien gaudir dels mateixos drets que la resta. Aquesta teoria és, directament, una falsedat. I ell és el millor exemple d'això".

A més, ha explicat que els òrgans de direcció de Compromís van convocar en el seu moment els afiliats directes a una assemblea per a elegir càrrecs de representació dels, en aquell moment, adherits, i va ser Ribó l'elegit, "càrrec que oficialment encara ostenta".

"Han passat més de 8 anys des d'eixa elecció i no s'ha dignat a sotmetre's a cap mena de renovació, ni Compromís l'ha instada. Gent de Compromís va promoure de manera autònoma dotar-se d'una mínima estructura d'organització (no política) per a fer valdre de manera comuna els nostres drets. Ell i més persones del seu entorn van abandonar en eixe moment l'organització senzillament perquè les seues tesis van perdre davant les de la majoria de l'assemblea", ha agregat.

Davant de les paraules de Ribó, en les quals insta que aquestes persones s'afilien a un partit per a tindre eixos drets, l'excoordinador veu "increïble" aquest argument "que ell mateix no s'aplica perquè ell sí que té els mateixos, o més, drets que la resta amb la benedicció de la coalició, ja que, a més de no sotmetre's a renovació el seu càrrec, cada vegada que ha calgut triar algú dels afiliats directes per a algun òrgan de Compromís s'ha triat a qui ha designat".

Així, considera que eixes declaracions "tanquen el cercle de l'estafa" perquè a ells se'ls convidava a afiliar-se "per a contribuir al projecte" amb expectatives de futur "en les mateixes condicions que la resta d'afiliats a partits" però s'han servit d'ells "per a treballar i pagar les quotes".

"Amb excepcions, els afiliats directes que ostenten o han ostentat càrrecs públics no han sigut contundents a l'hora de defensar els interessos de tots, de manera que han contribuït a la degradació de la nostra situació", ha insistit, per a concloure que "pot ser que Gent de Compromís no represente la totalitat de les persones directament afiliades, però per descomptat representa molta més gent de la que representen les paraules de Ribó".

next