L'exdiputat de Compromís Enric Bataller registra un nou partit

Bataller, que no va poder renovar el seu escó al Congrés en les generals d'abril, és el fundador de la formació Via Mediterrània
16 setembre 2019 20:45h
Enric Bataller ha sigut diputat de Compromís al Congrés entre els anys 2016 i 2019. / DLV

VALÈNCIA. L'exdiputat de Compromís al Congrés, Enric Bataller, ha fundat un nou partit. Segons consta en el Registre de Partits Polítics, dependent del Ministeri de l'Interior, Bataller ha inscrit una formació política que ha batejat amb el nom de Via Mediterrània, un projecte que el polític encara no havia fet públic i en el qual està treballant actualment per a acabar de definir-lo, segons ha reconegut a preguntes de Diari La Veu.

Bataller va anunciar que abandonava la coalició el passat divendres 13 de setembre en considerar que la "utilitat de Compromís ha arribat al seu punt final". L'eixida de Bataller va ser interpretada per alguns dirigents de Compromís com una reacció després de no haver renovat el seu escó a la cambra baixa i no haver ocupat cap lloc en el Botànic II.

Bataller va anunciar el passat dia 13 la seua decisió en una carta adreçada a l'Executiva Nacional de Compromís, que també va fer pública en xarxes. En un dur comunicat –atés que Bataller va fer campanya per Compromís sols un mesos abans–, l'exparlamentari retreia a la formació haver substituït el relat polític "per la imparable apologia de la frivolitat, la buidor i el tacticisme".

En la seua carta, Bataller ja albirava la possibilitat d'iniciar un nou projecte polític. De fet, el registre del partit Via Mediterrània, inscrit amb les sigles ViaMed, es va oficialitzar el passat 11 de setembre, dos dies abans d'abandonar Compromís. De moment, la formació compta amb una pàgina web sense activitat en la qual només conté el logotip amb el nom del partit i un rètol on es pot llegir 'Pròximament'.

next