L'exdirigent del Banc de València Domingo Parra, condemnat a 4 anys de presó per administració deslleial 

Les macrooperacions urbanístiques finançades per l'entitat van causar al banc pèrdues de més de 160 milions d'euros
25 abril 2019 12:20h
La causa va començar el 2013 arran d'una querella interposada pel FROB. / EFE 

VALÈNCIA. L'Audiència Nacional ha condemnat l'exconseller delegat del Banc de València Domingo Parra a quatre anys de presó per un delicte continuat d'administració deslleial en diverses macrooperacions urbanístiques finançades per l'entitat i que van causar un perjudici superior als 160 milions d'euros.

En la sentència a la qual ha tingut accés EFE, la secció primera de la sala penal ha imposat també una pena de sis mesos de presó al qui fora director de participacions d'immobiliària, Alfonso Monferrer, i de quatre mesos de presó per als empresaris Salvador Vila i Juan Bautista Soler, mentre que absol el notari Carlos Pascual, l'exsoci de l'entitat Fernando Polanco i la dona d'aquest, Teresa Villalba.

La causa parteix de la querella interposada el 2013 pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), en la qual s'al·legava que la "conducta abusiva" amb la qual Parra buscava obtindre un "lucre il·lícit" a favor dels seus socis havia suposat a l'organisme un forat de 160,5 milions d'euros.

És la segona vegada que l'Audiència Nacional es pronuncia en contra de l'exconseller delegat del Banc de València, que el febrer passat va ser condemnat a un any i set mesos de presó per administració deslleial en préstecs a la societat Pegoliva, la qual li era afí tant econòmicament com personalment.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next