Un exemplar de lori irisat es reprodueix per primera vegada al Terra Natura de Benidorm

El pardal prové d'Àsia i va ser rescatat en una operació contra el tràfic il·legal d'espècies
14 agost 2019 17:07h
El pardalet es pot visitar al parc de Benidorm. / TERRA NATURA

ALACANT. L'equip d'experts del parc de naturalesa i animals Terra Natura Benidorm (la Marina Baixa) ha aconseguit la reproducció d'un pollet de lori irisat (Trichoglossus haematodus moluccanus) en les instal·lacions d'aquest complex. Es tracta de la primera vegada que els professionals d'aquest espai aconsegueixen que aquesta espècie es reproduïsca al centre.

El grup de l'espècie es va formar amb nou exemplars el mes de març passat, però no ha sigut fins ara quan s'ha aconseguit que es reproduïsquen amb el naixement d'aquesta cria. Va arribar al parc de naturalesa i animals a través d'una cessió del Centre de Recuperació de fauna irrecuperable de Toledo i els pollets procedien d'una operació de confiscació realitzada per la policia per a previndre el tràfic il·legal d'espècies.

El pollet de lori irisat, junt amb la resta del seu grup, pot ser observat pels visitants en la zona d'Àsia, en la qual comparteix espai amb exemplars de raboses voladores. Els experts de Terra Natura Benidorm han alertat sobre les greus conseqüències que genera el tràfic il·legal d'espècies en la seua conservació, detalla el parc un comunicat.

En aquest context, les últimes dades apunten al fet que es produeixen més de 160.000 confiscacions d'exemplars de 7.000 espècies en 121 països, que demostren el "preocupant ascens" que s'està produint en el comerç il·legal d'espècies, tant vives com mortes.

L'estat espanyol està considerat com un punt estratègic en el tràfic il·legal d'espècies protegides i apareix en el rànquing de països amb major decomís de pells de lleopard i de rèptils. La península ibèrica canalitza, a més, una important part del volum del comerç il·legal de guacamais i lloros procedents de Centreamèrica, Àfrica i Oceania.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next