Exhumen les restes de Mariano Benlliure a València després d'una demanda d'una neta de l'escultor

La descendent de l'artista va interposar una demanda de filiació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
24 setembre 2019 17:03h
Les restes de l'escultor valencià Mariano Benlliure han sigut exhumades al cementeri del Cabanyal de València. /  

VALÈNCIA. Les restes de l'escultor valencià Mariano Benlliure, que va morir a Madrid el 1947, han sigut exhumades al cementeri del Cabanyal de València. L'actuació ha tingut lloc arran d'una resolució del jutjat de primera instància número 16 de Barcelona, òrgan en el qual una neta de l'escultor va presentar una demanda de filiació, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La demanda està interposada per part de Lucrecia Benlliure Galán, descendent de segona generació de l'escultor, tal com avança aquest dimarts el diari Levante-EMV. D'acord amb les indicacions de l'Institut Toxicològic, la magistrada va acordar dues exhumacions, una a Madrid i una altra a València, que havien de practicar-se mitjançant col·laboració d'exhort a través de cada deganat, explica el TSJC.

En el cas de València, va correspondre al jutjat de primera instància número 13 de la ciutat emplenar l'exhort procedent de Barcelona, tràmit que es va dur a terme al cementeri del barri marítim aquest passat dilluns.

En el tràmit d'exhumació, tal com determina la legislació, van estar presents una comissió judicial integrada per una lletrada de l'Administració de Justícia i un mèdic forense, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia.

next