Explorar el Parc Central o conéixer la València republicana, entre les rutes escolars de l'Ajuntament

La proposta educativa del consistori inclou, com a novetat, una activitat per a conéixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030
4 setembre 2019 19:06h
La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha presentat les propostes davant uns 120 docents. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha incorporat 19 noves propostes al programa d'activitats i projectes educatius, un total de 152 iniciatives que ofereix als centres educatius de la ciutat. Entre aquestes, es troben rutes per conéixer la diversitat natural del Parc Central de València, un passeig per l'art urbà de la ciutat o per la València republicana. Segons l'Ajuntament, aquestes activitats serviran per a "donar suport i complementar els ensenyaments que s'imparteixen a les aules, i d'aquesta manera multiplicar les oportunitats d'aprenentatge de l'alumnat".

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha presentat les propostes davant uns 120 docents, representants de més de mig centenar de centres educatius de la ciutat: "És una oferta atractiva i competent que complementarà la qualitat del servei que presten professionals de l'educació Infantil, Primària i Secundària".

Les propostes, a què poden adscriure's tots els centres educatius de la ciutat, cobreixen –segons Ibàñez– "un ampli espectre temàtic i han estat dissenyades amb perspectiva de gènere i sobre la base de tres eixos fonamentals: transversalitat, participació i proximitat".

La principal novetat d'aquest programa és que dona resposta a la demanda d'atendre la totalitat de les sol·licituds i, així mateix, a petició dels centres, s'ha elaborat un ampli material didàctic de suport a les diferents accions formatives que estaran pròximament en la web d'Educació per a agilitar l'accés de docents.

Entre les novetats destaca 'El Parc Central', una activitat amb la qual l'alumnat coneixerà els principals espais naturals en què s'articula el "pulmó verd" de la ciutat. També és nova la iniciativa Aula ODS, que pretén sensibilitzar i donar a conéixer entre l'alumnat, els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats en l'agenda 2030. A més, s'han actualitzat i millorat projectes com els ja coneguts Assetjament Escolar I i II.

Altres de les 152 opcions disponibles per a tots els centres són les rutes de la València Republicana, l'Art Decó, la ruta dels Colors (grafiti i art urbà), el taller amb Perspectiva de gènere, les 'Residències Artístiques' en els centres docents, els Horts Escolars, el programa 'Experimentant amb la bellesa' o DesenvolupART.

Maite Ibáñez s'ha compromés amb els docents "a respondre al cent per cent de les sol·licituds" i ha explicat "que fins aquest dimecres el Servei d'Educació aconseguia el 90 per cent de respostes als programes, però l'absència de resposta a alguns dels sol·licitants havia creat malestar en les últimes campanyes".

L'objectiu d'aquest programa d'activitats és transmetre als centres la voluntat de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de València de posar al servei dels xiquets de la ciutat la possibilitat "d'experimentar, preguntar-se, dubtar, jugar, compartir i, en definitiva, de participar en la construcció d'una societat diversa, plural i interrelacionada".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next