Expociència celebra aquest dissabte l'onzena edició amb un centenar d'activitats lúdiques i divulgatives

La Universitat de València organitza una festa de la ciència, la tecnologia i la innovació per a acostar al públic la seua recerca
24 maig 2019 19:54h
Expociència és la jornada de portes obertes del Parc Científic, l'ecosistema d'Innovació de la Universitat de València. Imatge d'arxiu. / UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Expociència, la festa de la ciència i la innovació de la Universitat de València, celebra enguany l'onzena edició. La cita és aquest dissabte de 10.00h a 14.00h al Parc Científic de la institució acadèmica. 

El programa d'Expociència 2019 abasta un centenar activitats científiques i tecnològiques preparades pels investigadors de la Universitat i del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), i també per les empreses del Parc Científic. Hi haurà joc, aprenentatge i diversió per als milers de visitants que cada any arriben a aquest espai per a la innovació ubicat vora el Campus de Burjassot-Paterna.

Expociència és la jornada de portes obertes del Parc Científic, l'ecosistema d'Innovació de la Universitat de València i un lloc on científics i empresaris treballen per tal de fer efectiva la transferència del coneixement al sector productiu i a la societat. Com cada any, el Parc organitza aquesta festa de la ciència, la tecnologia i la innovació amb la finalitat de mostrar al públic la seua activitat investigadora.

Enguany, l'organització ha preparat al voltant de cent propostes lúdiques i divulgatives. Tallers de física, química, astronomia, biologia i robòtica oferiran al públic la possibilitat de submergir-se en el vessant més lúdic de la ciència observant l'Univers des de les profunditats de la mar, contribuint a plantar un bosc o exercint de policia científica en un crim al laboratori de genètica.

També es podrà dibuixar en 3 dimensions; aparéixer i desaparéixer darrere d'unes ulleres polaritzades, preparar un 'blandiblú'; pintar amb bacteris; llançar coets; jugar amb robots de Lego; observar les cèl·lules, i detectar radioactivitat ambiental. 

Per a commemorar el 150é aniversari de la creació del Sistema Periòdic, s'han preparat activitats didàctiques que conclouran amb l'elaboració d'una gran taula periòdica, a base de divertits socarrats, que quedarà exposada al Museu d'Història Natural de la Universitat de València.

La jornada també acollirà el lliurament de premis del projecte Natura, una iniciativa adreçada a estudiants de secundària per a l'elaboració de projectes de ciències naturals enfocats a alumnes de primària, organitzada per la Facultat de Biològiques de la Universitat de València.

Organitzada pel Parc Científic, Expociència rep cada any la visita de milers de persones i compta amb la col·laboració de la Universitat de València i del CSIC, així com amb el suport de la Generalitat Valenciana.

next