L'expressió "presos polítics" fa que PP i Ciutadans marxen dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes

Regidors i diputats conservadors van marxar quan van escoltar que Sol Picó no podia recollir el premi perquè estava "atrapada al Prat per les protestes per la sentència contra els presos polítics"
15 octubre 2019 13:00h

VALÈNCIA. "Una gala blanca. I més per al dia que es va viure a Catalunya." Així qualifiquen diversos assistents la gala de lliurament dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes. Uns guardons que aquest dilluns van reunir al Teatre Principal d'Alacant el sector de les arts escèniques per a reconéixer les millors produccions i treballs del darrer any.

Una gala que, malgrat les protestes registrades a Catalunya com a reacció a la sentència del cas Procés, va discórrer sense reivindicacions polítiques, encara que sí que en van haver del teatre i la dramatúrgia. Però dues paraules, en tota una gala absent de reivindicacions polítiques, van provocar que els representants del Partit Popular i Ciutadans abandonaren la llotja que ocupaven. L'expressió "presos polítics" va alçar els regidors i diputats de les formacions conservadores que havien acudit a 'fer costat' –sols durant uns minuts– les arts escèniques valencianes.

La raó de l'empipament de Ciutadans i PP van ser les paraules d'un membre de l'elenc de l'obra Animal de séquia, que va recollir el premi en nom de Sol Picó, guanyadora en la categoria de Millor direcció coreogràfica. L'encarregat de recollir el premi va explicar que la ballarina alcoiana no havia pogut assistir a la gala perquè "havia quedat atrapada a l'aeroport del Prat per les manifestacions en protesta per la sentència contra el presos polítics".

Aquestes dues paraules finals van despertar alguns aplaudiments en el pati de butaques i van provocar que de manera automàtica les diputades a les Corts de Ciutadans Yaneth Giraldo i Rosa María Menor abandonaren la sala, segons expliquen testimonis presencials.

També van marxar regidors d'Alacant del PP i Ciutadans, segons informa Europa Press, que explica que tots haurien marxat per a mostrar la seua "discrepància" amb aquesta consideració dels líders independentistes empresonats. Malgrat que en no figura en l'agenda oficial de l'Ajuntament d'Alacant l'assistència de cap edil a la gala de les Arts Escèniques Valencianes, segons testimonis dels fets es tractaria del regidor de Cultura, Antonio Joaquín Manresa, de Ciutadans; i el regidor de Medi Ambient i Neteja, Manuel Villar, del PP.

"Un dia trist"

Sol Picó va enviar un missatge de veu que una de les ballarines de l'obra produïda per l'Institut Valencià de Cultura es va encarregar de fer arribar als assistents. En aquest missatge, la ballarina d'Alcoi va explicar que d'una banda estava "molt trista" per no haver pogut assistir a la gala per culpa de la cancel·lació del seu vol. "M'he quedat atrapada en l'aeroport, amb el vol cancel·lat. Estem vivint uns moments per a la democràcia molt terribles", va assegurar Sol Picó, qui també va agrair haver assumit la direcció coreogràfica d'Animal de Séquia per donar-li "l'oportunitat d'endinsar-se en la cultura i en les tradicions del nostre ric i esplèndid País Valencià".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next