Facua denuncia set festivals celebrats al País Valencià perquè s'impedia l'entrada de menjar i beguda

Les denúncies s'han presentat contra les promotores de l'Spring Festival, el Low Festival, l'Arenal Sound, el Festival de les Arts, el 4ever Valencia Fest, el Pirata Rock Gandía i l'Iboga Summer Festival
13 agost 2019 14:15h
Facua ha sol·licitat als usuaris que, si acudeixen a esdeveniments, cinemes o parcs d'atraccions amb aquestes prohibicions, ho comuniquen a l'associació per a formular les oportunes denúncies contra les empreses responsables. / EFE

VALÈNCIA. Facua-Consumidores en Acción ha denunciat les empreses organitzadores de més de quaranta festivals i concerts d'arreu de l'estat espanyol perquè no permetien l'accés amb aliments o beguda adquirits en l'exterior.

Concretament, es tracta de 42 esdeveniments celebrats entre maig i agost en nou autonomies diferents. Les denúncies s'han presentat contra les promotores dels esdeveniments davant les administracions de consum de les autonomies on se celebren.

En el cas valencià, són set els esdeveniments musicals denunciats. L'Spring Festival (a Elx), el Low Festival (a Benidorm), l'Arenal Sound (a Borriana), el Festival de les Arts (a València), el 4ever Valencia Fest (també a València), el Pirata Rock Gandía (a Gandia) i l'Iboga Summer Festival (a Tavernes de la Valldigna).

L'associació critica la "passivitat" de les administracions autonòmiques perquè "no actuen davant unes irregularitats que es produeixen en nombrosos esdeveniments musicals, cinemes i parcs d'atraccions, malgrat que des de finals dels anys 90 les autoritats de consum en l'àmbit estatal i autonòmic han consensuat en repetides ocasions que aquestes pràctiques són il·legals".

L'associació assegura que, fins ara, "l'única administració que ha comunicat a Facua la imposició d'una multa ha sigut l'Institut de Consum d'Extremadura, que després de la denúncia de l'associació va multar amb 3.005 euros un cinema de Badajoz, Multicines Espanya, per infracció greu de la normativa de defensa del consumidor".

Finalment, Facua ha sol·licitat als usuaris que, si acudeixen a esdeveniments, cinemes o parcs d'atraccions amb aquestes prohibicions, ho comuniquen a l'associació per a formular les oportunes denúncies contra les empreses responsables.

next