Facua insta Renfe i Foment a complir amb els seus compromisos de puntualitat en els Rodalia

L'associació assegura que ha rebut moltes queixes d'usuaris per les cancel·lacions de trens sense avís previ
30 octubre 2019 19:51h
L'associació reclama al Ministeri de Foment i a Renfe "que prenga les mesures necessàries per a garantir el compliment de la normativa". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Facua s'ha dirigit a Renfe i al Ministeri de Foment per a instar-los que garantisquen que el servei de Rodalia a la ciutat de València "complisca amb els seus compromisos de puntualitat envers viatgers".

L'associació ha explicat en un comunicat que ha rebut "nombroses queixes" d'usuaris sobre les "constants cancel·lacions de trens sense previ avís, a més de retards i la superació del límit d'aforament en les hores punta".

Així, Facua adverteix que el servei de Rodalia està incomplint "de forma reiterada" el dret dels viatgers a ser informats "dins del termini i en la forma escaient" de l'estat en el qual es troba el servei. En aquest sentit, l'associació posa de manifest que, en superar-se el límit de viatgers per tren, "els trajectes podrien no desenvolupar-se en condicions de màxima seguretat".

L'entitat ha assenyalat que el Decret 2387/2004 pel qual s'aprova el Reglament del Sector Ferroviari estableix com a drets dels usuaris "accedir a la publicació per part e les empreses ferroviàries, amb la suficient antelació, de l'horari de serveis" i a "rebre el servei en les adequades condicions de seguretat", entre d'altres.

Per tot això, l'associació reclama al Ministeri de Foment i a Renfe "que prenga les mesures necessàries per a garantir el compliment de la normativa, així com els compromisos adquirits per Rodalia quant al servei oferit, informació, temps, confort i seguretat als trens".

next