La Facultat de Geografia de València acull la projecció d''Un exilio: una película familiar' aquest dilluns

La pel·lícula es projecta en el marc del festival Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per Acicom, que enguany celebra la seua cinquena edició
16 novembre 2019 16:37h
Fotograma del documental que es projectarà a les 18 hores a la Facultat de Geografia. / DLV

VALÈNCIA. El Saló de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València acollirà aquest dilluns 18 de novembre la projecció del documental 'Un exilio: una película familiar', en la cinquena edició del festival Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per l'Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom), que enguany celebra la seua cinquena edició. La projecció està prevista per a les 18 hores.

El documental del director mexicà Juan Francisco Urrusti tracta la tragèdia de les persones refugiades de la Guerra Civil Espanyola. Així, mostra diferents històries de vida, la dels familiars del director però també les d'altres exiliats o fills d'exiliats a través d'una investigació que va començar als anys 80.

Aquesta obra, que ha sigut guardonada amb una desena de premis, d'entre ells el premi a millor documental del Festival de Girona (2017) o el premi a millor documental internacional del Copenhaguen Film Festival (2018), portarà els espectadors de regrés al regnat d'Alfons XIII fins al Mèxic i l'estat espanyol actual.

El film és un homenatge, sobretot per als republicans i republicanes que van patir el franquisme, però també a totes les persones que, tant al passat com al present, han d'abandonar la seua terra a causa de les guerres i l'autoritarisme, segons recull l'organització del festival en un comunicat a la seua web.

Després de la projecció es realitzarà un col·loqui amb persones expertes en el tema com Cristina Escrivá Moscardó, en representació de la Coordinadora d'Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià; Marta García Carrión, professora d'Història Contemporània i vicedegana de la Facultat de Geografia i Història, i Xavier Ferrer i Serra, comissari i gestor cultural de la UNAM (Universitat Nacional de Mèxic), i soci d'Acicom.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next