Falange ataca el monòlit en record als republicans que van partir d'Alacant amb el vaixell Stanbrook

L'agressió s'ha atribuït al partit qui, a més de tacar el monument, ha escrit: "Zona nacional".
28 març 2019 12:00h
El servei de neteja del port ha netejat el monòlit aquest mateix dijous, 28 de març. / DIARI LA VEU

ALACANT. Falange ha pintat aquest 28 de març el símbol del jou i les fletxes sobre el monòlit que recorda la partida del Stanbrook amb quasi 3.000 passatgers que fugien del franquisme.

La commemoració d'aquest dijous 28 de març recordava el 80é aniversari de l'eixida del vaixell Stanbrook des del port d'Alacant amb 2.638 republicans a bord que fugien dels atacs del bàndol colpista sembla que no ha agradat tothom. El monòlit ubicat al port de la ciutat en record de la tasca humanitària portada a terme pel buc, que va ajudar a escapar milers de republicans que fugien de la guerra, i pel capità del vaixell Archibal Dickson ha despertat amb pintades.

L'atac ha sigut atribuït a Falange, qui, a més de tacar el monument, ha escrit: "Zona nacional". Acompanyat del jou i les fletxes de l'emblema de Falange, els autors de l'atac han pintat també una bandera espanyola sobre el pedestal.

Durant el matí d'aquest 28 de març, els serveis de neteja del port d'Alacant s'han encarregat de netejar el bust i el pedestal.

Alacant va commemorar aquest dijous que el buc Stanbrook va salpar el 1939 amb 2.638 republicans a bord que fugien de l'avanç de les tropes del general revoltat Francisco Franco. Al port d'Alacant es van arribar a concentrar almenys 15.000 persones, quasi tots homes, ansiosos d'eixir de l'últim territori que restava sota el manament de la República. El buc Stanbrook va portar els republicans fins al port d'Orà, a Algèria.

next