Les Falles del 2020 comptaran amb un "pla estructurat de neteja i gestió de residus"

La Mesa de Diàleg Faller ha acordat que es reforçarà la neteja en les zones on es detecte la pràctica de 'botellón' i que s'incrementarà el nombre de lavabos i urinaris
21 novembre 2019 20:40h
Fuset ha posat en valor la Mesa de Diàleg Faller per la seua capacitat per a instar al debat i arribar a acords.

VALÈNCIA. La quarta reunió de la Mesa de Diàleg de les Falles, presidida pel regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, i amb la participació del regidor de Gestió de Residus i vicealcalde, Sergi Campillo, ha servit per a presentar als representants del col·lectiu faller el primer pla estructurat de neteja i gestió de residus per a la celebració de les Falles del 2020. 

Entre les novetats principals destaca que hi haurà un reforç important de la neteja en les zones on es detecte la pràctica de botellón i una major presència de lavabos i urinaris químics per a facilitar al màxim el comportament cívic de totes les persones que participen en les Falles. 

La instal·lació d'aquests lavabos anirà acompanyada de senyals que indicaran la ubicació perquè tot el món els puga localitzar i així millorar la imatge de la ciutat. A això es contribuirà amb "una gestió eficient de la neteja i també de la gestió de residus perquè el veïnat puga gaudir d'aquesta festa que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat", segons ha explicat el vicealcalde Sergi Campillo. 

El pla presentat inclou diversos serveis addicionals de neteja i recollida de residus durant les Falles: substitucions de contenidors en zones inaccessibles –com ara a l'Eixample– per illes de contenidors de recollida selectiva; l'ampliació del servei de papereres en les zones de major afluència, amb papereres-contenidor de 120 litres adossades a les existents; reforç de neteja per a zones amb botellón, amb contenidors de vidre, envasos i reforç de papereres; senyalització i instal·lació de lavabos i urinaris públics, i planificació exhaustiva dels servicis de neteja en grans esdeveniments. 

Tot això estarà acompanyat per diverses campanyes de comunicació i conscienciació ciutadana: una carta a les comissions falleres amb una guia pràctica de l'Àrea d'Ecologia Urbana per a unes Falles sostenibles; la Gran Reciclà, de l'Ajuntament i Ecovidrio per arreplegar envasos de vidre; dotació als casals fallers de poals-papereres per a reciclatge interior de vidre, envasos, paper-cartó i orgànica, en zones on ja està implantada la seua recollida selectiva; la campanya Ara Pots Pujar el Reciclatge durant la setmana fallera al voltant de la plaça de l'Ajuntament durant les mascletades, i l'establiment de punts verds d'informació. 

D'altra banda, es preveu fixar l'hora màxima de neteja de revetles, sopars i altres esdeveniments festius per part dels promotors abans de les 8.00 hores del matí següent. A més, els llocs de venda ambulants, com mercats ambulants o parades de venda d'aliments, hauran d'estar equipats de papereres de selectiva per a fomentar i facilitar el reciclatge i mantindre la neteja del seu entorn. 

Així mateix, la sol·licitud de contenidors metàl·lics per a restes de cendres de sopars i focs en la via pública haurà de realitzar-se abans del 25 de febrer. 

Fuset, per la seua part, ha destacat la importància de totes les mesures que, com aquest pla de neteja i gestió de residus, contribueixen a "la millora de la seguretat, de la convivència entre el col·lectiu faller i la resta del veïnat de la ciutat i de la imatge de València i de les Falles". A més, ha posat en valor la Mesa de Diàleg Faller per la seua capacitat per a instar al debat i arribar a acords. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next