Les Falles de València deixen 112 detinguts, la majoria per robatori

El nombre d'infraccions de l'1 al 19 de març ha augmentat fins a les 2.264 a la ciutat del Túria
21 març 2019 17:05h
S'han obert 1.354 actes per consum o possessió de drogues. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. A la ciutat de València, el nombre d'infraccions entre l'1 i el 19 de març ha augmentat de les 2.095 de l'any passat a les 2.264 d'enguany. Unes xifres que ha donat a conéixer aquest dijous la Delegació de Govern, que ha xifrat el nombre de detinguts en 112, alhora que s'ha identificat a 13.491 persones. Del total de detinguts, 43 persones ho han sigut com a resultat del dispositiu especial contra robatoris i quatre, pel dispositiu de robatoris amb intimidació.

Així mateix, segons les dades facilitades pel delegat del govern espanyol al territori, Juan Carlos Fulgencio, s'han obert 1.354 actes per consum o possessió de drogues i 122 per possessió d'armes o altres objectes perillosos. A més, la Policia Nacional ha efectuat a la ciutat de València un total de 2.940 serveis en els dies grans de la festa de Falles, entre el 15 i el 19 de març, enfront dels 1.931 serveis realitzats durant el mateix període de l'any passat.

Pel que fa a les actuacions de control pirotècnic dutes a terme per la Guàrdia Civil des de l'inici de març fins al dia de Sant Josep, el delegat ha destacat les 117 inspeccions, de les quals s'han originat sis infraccions, i la intervenció de prop de 150.000 unitats de productes pirotècnics per venda sense autorització.

Segons les dades aportades per Fulgencio, les infraccions penals entre l'1 i el 19 de març han descendit en l'àrea de competència de les Comissàries Locals dependents de la Comissaria Provincial de la Policia Nacional i han passat de 1.116 el 2018 a 1.044 el 2019. El nombre de detinguts en aquest àmbit ha aconseguit els 174.

El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat "el clima de normalitat i tranquil·litat" de les Falles d'enguany, motivat principalment per l'acció de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en coordinació amb la Policia Local.

Així, el delegat ha subratllat que "amb la màxima coordinació de tots els cossos de seguretat s'han garantit unes festes segures de les quals ha gaudit la ciutadania i el gran nombre de visitants que s'ha desplaçat a València ja que han coincidit les festes amb el cap de setmana".

next