La falta d'acord progressista als ajuntaments de diversos municipis esguita les negociacions de La Nau

L'alcalde en funcions, Joan Ribó, ha destacat que li preocupa "l'actitud" del PSPV en ajuntaments com Sueca, Quatretonda, Sagunt o Paiporta
13 juny 2019 12:47h /
Ribó s'ha mostrat preocupat en el lliurament de les carpetes d'alts càrrecs als nous regidors de l'Ajuntament. / DLV 

VALÈNCIA. Les negociacions per al govern de La Nau continuen. Dimecres de vesprada els regidors electes per a l'Ajuntament de València recollien les seues actes: el primer pas abans de la constitució de la corporació de la ciutat el pròxim dissabte 15. Una cita que arribarà sense tancar les reunions de La Nau, però que, segons asseguren des de l'Ajuntament, continuen en la bona direcció. No obstant això, aquest dijous l'alcalde en funcions i número u per Compromís, Joan Ribó, s'ha mostrat preocupat per les "notícies que està rebent d'altres municipis", on els acords no estan evolucionant de la manera que preveien des de la coalició. 

L'alcalde s'ha mostrat així en el lliurament de les carpetes d'alts càrrecs al nous regidors i regidores electes de l'Ajuntament de València. "L'única cosa que a mi està preocupant-me és que estic rebent notícies de diversos municipis, com Sagunt, Quatretonda, Sueca, Paiporta... sobre com evolucionen els acords", ha afirmat Ribó. En aquest sentit, ha criticat la direcció en què marxen els pactes en els ajuntaments amb la formació socialista:"El PSPV no està treballant en el sentit de fer acords progressistes i m'està preocupant". 

"L'actitud del PSPV no està sent la que hauria de ser. No dic que haja d'influir, però sí que estic preocupat", ha declarat l'alcalde. De fet, ha assegurat que ha demanat a la direcció de Compromís que estiguen pendents d'aquests acords. Respecte al govern de La Nau, ha remarcat que hi ha poques novetats. "Espere que s'avance en el programa", ha declarat convençut. Una preocupació que podria enterbolir l'acord de La Nau. 

Per la seua banda, la número u de València del PSPV, Sandra Gómez, ha tornat a defensar aquesta "independència i autonomia" de la ciutat de València a l'hora de formar acords progressistes, més enllà de qualsevol negociació del Botànic o de les negociacions d'altres ajuntaments. "Sempre hem verbalitzat el compromís del partit a garantir que a València no hi haja un govern de dretes, amb independència d'altres àmbits", ha assenyalat. 

Respecte aquesta preocupació de Joan Ribó, la tinent d'alcalde en funcions ha destacat que el partit ha de "seguir l'exemple" del PSPV de València, que és "garantir acords estables i de progrés", al seu judici. No obstant això, ha volgut afegir que la història d'alguns municipis "ha demostrat" que sempre existeixen "decisions difícils que comprendre per part de tots els partits". 

A més, Gómez ha afirmat que en les negociacions de La Nau s'està avançant "molt ràpid". De moment, està previst que divendres de vesprada se celebre l'última de les reunions sobre el programa de govern abans de la constitució de l'Ajuntament i que Ribó es veja revalidat com a alcalde de la ciutat de València. L'acte previst el dissabte 15 tindrà lloc a les 10 i mitja del matí i primer es conformarà la Mesa d'Edat, elaborada per l'edil de més edat –en aquest cas, el mateix alcalde–, i la regidora més jove –Lucía Beamud, també de Compromís–. Després, els regidors electes juraran o prometran el seu càrrec i, una vegada constituïda la corporació, tindrà lloc l'elecció de l'alcalde. 

next