Les famílies afectades per la DANA comencen a rebre les primeres ajudes per a pal·liar els efectes del temporal

La primera remesa arribarà a 2.000 famílies del Baix Segura i de la Vall d'Albaida
11 novembre 2019 17:35h
Les ajudes són de 1.500 euros per família. / Imatge d'arxiu

VALÈNCIA (EFE). Dos mil famílies afectades per la DANA a les comarques del Baix Segura i la Vall d'Albaida rebran aquesta setmana les primeres ajudes de 1.500 euros que la Generalitat ha aprovat per a atendre persones que van perdre propietats i béns de primera necessitat per la gota freda que es va produir al setembre.

La consellera de Justícia, Governació i Reformes Democràtiques, Gabriela Bravo, ha explicat aquest dilluns que hi ha ja huit mil expedients en marxa per a aprovar ajudes a famílies incloses en el que la Generalitat ha considerat urgència social provocada per la DANA. D'aquests expedients, dos mil s'abonaran aquesta setmana, amb ajudes de 1.500 euros.

Bravo ha presidit, junt amb el vicepresident segon i conseller d'Habitatge de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, la comissió interdepartamental que fa seguiment de totes les iniciatives que les conselleries estan duent a terme per a reparar els danys humans i materials provocats per la gota freda.

Després d'aquesta reunió, la consellera ha explicat als mitjans de comunicació els avanços que s'han produït fins a aquest moment i, junt amb les citades ajudes, ha destacat la signatura de diversos convenis per part de la vicepresidència segona i conselleria d'Habitatge perquè diverses entitats bancàries posen temporalment a la disposició de persones que ho necessiten habitatges que estaven desocupats.

En tercer lloc, Bravo ha apuntat que s'han revisat ja 2.000 edificis afectats per les pluges torrencials i s'han posat en marxa més de 300 expedients per a apuntalar-los i evitar riscs per a la seguretat de les persones.

"Estan pendents de revisar per part dels perits mil edificis més", a més que estan en marxa també actuacions per a recuperar infraestructures de reg necessàries per a l'activitat agrícola, ha recordat Bravo abans d'assenyalar que "quan concloguen aquests treballs podrem dir que haurem acabat aquesta primera fase d'atenció a l'emergència social, que ha suposat un esforç econòmic important per a la Generalitat".

next