Felip VI convocarà una nova ronda de consultes en els pròxims dies per a explorar les opcions de Sánchez

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, remarca que encara hi ha temps per a una investidura
9 setembre 2019 17:49h
El rei Felip VI convocarà una nova ronda de consultes amb les formacions polítiques previsiblement la setmana que ve per a explorar les opcions del líder del PSOE, Pedro Sánchez, de cara a la investidura. / JUAN CARLOS HIDALGO, POOL VIA REUTERS

MADRID. El rei Felip VI convocarà una nova ronda de consultes amb les formacions polítiques previsiblement la setmana que ve per a explorar les opcions del líder del PSOE, Pedro Sánchez, de cara a la investidura, segons fonts parlamentàries. 

El monarca va avançar que faria aquesta última ronda en un comunicat del 26 de juliol, quan va apuntar que deixava temps a les formacions polítiques perquè "puguen dur a terme les actuacions que consideren convenients" per a assolir un acord, però que consultaria de nou els partits abans de la data límit. 

La ronda tindrà lloc pocs dies abans que expire el termini establit per a investir un nou president el 23 de setembre, data en què, si no hi ha cap de l'executiu estatal, es convocaran automàticament les eleccions per al pròxim 10 de novembre. 

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, s'ha mostrat aquest dilluns optimista respecte a les possibilitats d'un acord per al qual "encara hi ha temps" i ha advertit que unes noves eleccions suposarien un desgast innecessari. També s'ha mostrat contrària a la possibilitat que Sánchez se sotmeta a un segon debat d'investidura sabent que serà fallit.

next