Felip VI farà una última ronda de consultes dilluns i dimarts vinents

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, farà arribar aquest divendres al rei la relació dels representants dels partits polítics que assistiran a les consultes
12 setembre 2019 10:37h
Felip VI ha rebut aquest dijous a La Zarzuela la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. / POOL

MADRID. Felip VI farà una ronda de consultes dilluns 16 i dimarts 17 de setembre per a explorar les possibilitats d'una hipotètica investidura. La Casa Reial ho ha fet públic mitjançant un comunicat després de rebre a La Zarzuela la presidenta del Congrés, Meritxell Batet

Tal com va anunciar al juliol, aquesta última ronda de consultes té com a objectiu constatar si pot proposar un candidat a la Presidència del govern espanyol que dispose dels suports necessaris perquè el Congrés li atorgue la confiança, o bé, si veu que no hi ha possibilitats d'una investidura, "procedir a la dissolució de les Corts i a la convocatòria d'unes noves eleccions generals en el moment que constitucionalment corresponga i amb el referèndum de la presidenta del Congrés". 

Batet li farà arribar aquest divendres, 13 de setembre, la relació dels representants dels partits polítics que assistiran a les consultes. L'objectiu dels serveis de la cambra és tindre enllestida la llista aquest dijous a la vesprada. Una vegada rebuda aquesta relació de partits, La Zarzuela farà públic l'ordre de les reunions i les hores en què es produiran.

Segons fonts de la Presidència del Congrés, Batet farà arribar al rei la llista sense necessitat d'anar de nou a La Zarzuela. Sí que hi assistirà, però, el pròxim dimarts, quan haja acabat la ronda de consultes. En aquesta trobada, el monarca li ha de transmetre si ha encarregat la investidura a algun candidat o bé si es decanta ja per la dissolució de les Corts, que no es faria efectiva igualment fins al 23 de setembre per a fer que els comicis tingueren lloc el 10 de novembre. 

Per contra, en cas que les consultes concloguen amb una proposta de candidat a la Presidència del govern espanyol, Batet convocarà un ple que ha de concloure abans de la mitjanit del dilluns 23 de setembre.

En una roda de premsa al Congrés per a explicar aquesta decisió del monarca, Batet ha destacat que durant la reunió ha coincidit amb Felip VI en la idea que després de les últimes eleccions cal que es constituïsca un govern que puga dotar d'estabilitat l'estat espanyol. "Seria bo que es constituïra un govern", ha afirmat.

next