El ferit amb lesió ocular en les protestes a l'aeroport del Prat perd l'ull després de ser operat

La Policia Nacional ha reconegut que va utilitzar pilotes de goma durant les manifestacions d'aquest dilluns
15 octubre 2019 16:45h
Diverses entitats han denunciat l'ús de pilotes de goma per part de la Policia Nacional en les càrregues que es van produir aquest dilluns a l'aeroport del Prat durant les protestes per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O. / MIQUEL CODOLAR, ACN

BARCELONA (ACN). L'home que va resultar ferit a l'ull aquest dilluns a l'aeroport del Prat en la protesta convocada per Tsunami Democràtic davant la sentència de l'1-O ha perdut finalment l'ull després de ser operat a l'Hospital de Bellvitge, segons han confirmat a l'ACN fonts del centre hospitalari. 

L'home pateix un esclat del globus ocular, compatible amb el dany que provocaria una pilota, a més de múltiples ferides facials. La Policia Nacional ha reconegut que va utilitzar pilotes de goma durant la protesta a la T1 del Prat perquè no se sent concernida per la prohibició del Parlament.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 131 persones durant les protestes per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O. Del total, 115 atencions es van fer a la T1 de l'aeroport del Prat, amb 91 altes en el mateix lloc i 24 traslladats a centres sanitaris.

Denuncien l'ús de pilotes de goma per part de la Policia Nacional en les càrregues al Prat

Diverses entitats han denunciat l'ús de pilotes de goma per part de la Policia Nacional en les càrregues que es van produir aquest dilluns a l'aeroport del Prat durant les protestes per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O. 

Les bales de goma van estar prohibides pel Parlament i els Mossos d'Esquadra no les utilitzen, però els altres cossos no se senten interpel·lats. L'Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans de la Universitat de Barcelona considera "gravíssim" que els policies utilitzen aquests projectils. També el centre Irídia ha lamentat que ho tornen a fer després que Roger Espanyol perdera un ull l'1-O precisament per una bala de goma disparada per la Policia Nacional. També el Tsunami Democràtic ha criticat i condemnat l'ús d'aquest tipus de projectils.

L'entitat Som Defensores es queixa que els agents van disparar cap amunt bales d'escuma. "Hi ha hagut un ferit confirmat amb lesions al cap per bales d'escuma i hem detectat usos no regulars", adverteixen.

Sanitaris per la República parla de dues ferides per bala de goma, a l'ull i al crani.

next