El Festival 10 Sentidos posa rostre a les seues bèsties per a desmantellar un sistema "violent i injust"

El certamen, que tindrà lloc al maig, presenta la seua imatge gràfica per a aquesta edició
15 febrer 2019 19:45h
El certamen tindrà lloc al maig d'enguany. / FESTIVAL 10 SENTIDOS

VALÈNCIA. El Festival 10 Sentidos posa rostre a les bèsties que seran protagonistes de la seua nova edició, en la qual pretén reflexionar sobre el concepte de violència i generar un diàleg per a "desmantellar el sistema violent i injust en el qual vivim".

El certamen, que tindrà lloc al maig, ha presentat aquest divendres la seua imatge gràfica per a aquesta edició, que signa de nou Player, i pretén descobrir el costat "més instintiu" de la societat a més d'apel·lar al lema que enguany sosté el festival, 'Bèsties', segons ha indicat l'organització en un comunicat.

10 Sentidos pretén reflexionar sobre el concepte de violència i generar un diàleg per a "desmantellar el sistema violent i injust en què vivim". Per a il·lustrar aquesta idea, l'agència valenciana s'ha inspirat en la idea de "contenció", del que ocorre quan l'equilibri "es torna violent". "Ens interessa la transformació no controlada, l'impuls deslligat més primari de l'home", han ressaltat les seues creadores.

El cartell múltiple el signa de nou l'equip de disseny Player. / FESTIVAL 10 SENTIDOS

En la primera versió del cartell, que "en realitat són dues, un home i una dona", es pot observar un rostre "equilibrat aparentment desafiador", mentre que en la segona lectura es veu un gest animal "en posició amenaçadora". En aquest context, per a aconseguir arribar a eixa segona versió és necessària la participació de l'usuari, que interactue amb la peça rascant la tinta mòbil del rostre per a així revelar l'animal que hi ha darrere.

La tècnica d'impressió utilitzada respon a un desig de "potenciar la idea d'ocultar els nostres impulsos deslligats més primaris" i han explicat que l'exercici de "descobrir allò que amaguem i apuntar-nos al que hi ha darrere encaixa amb el discurs de la pròxima edició del Festival 10 Sentidos".

Aquesta edició no ha sigut la primera vegada que el Festival 10 Sentidos opta per un cartell múltiple, ja que ja ho va fer per a il·lustrar l'edició del 2018, amb un disseny que incloïa tres models diferents i amb el qual s'al·ludia a diferents col·lectius "invisibles".

La cita amb les arts vives a València pretén aproximar-se, a través de la seua programació, a "tota mena de contextos violents" amb la finalitat de "destapar-los i denunciar-los".

next