Fins a quan durarà el vent de ponent?

El vent de l'oest ha fet registrar temperatures especialment altes en els últims dies
10 maig 2019 14:10h
El vent de ponent ha deixat registres en els termòmetres superiors als 30 graus. / EFE

VALÈNCIA. El tercer dia de vent de ponent que bufa arreu del territori valencià ha elevat les temperatures aquest divendres fins als 33 graus al migdia, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Així, el vent de component oest ha propiciat un nou dia d'altes temperatures, poc habitual per a les primeres setmanes del mes de maig.

El vent calent, però, desapareixerà demà dissabte, 11 de maig, amb l'entrada d'aire fresc des del mediterrani que baixarà les temperatures. El règim de brises permetrà refrigerar tot el territori, segons explica l'Aemet.

El vent de ponent que ha bufat en les darreres hores ha fet que València haja registrat aquest dijous la nit més càlida d'un mes de maig des del 1961 en marcar el termòmetre una temperatura mínima de 21,2 graus.

Així, el País Valencià ha passat la segona nit consecutiva amb mínimes molt altes, que han arribat a Pego als 22,4 graus; a Miramar, als 22,3 graus; a Oliva, als 21,6 graus; a l'observatori de Vivers de València, als 21,2 graus; a Xàtiva, als 19,6 graus; a Polinyà de Xúquer, als 19,6 graus, i a Carcaixent, als 19,3 graus.

No obstant això, aquest dissabte es produirà un descens de temperatures màximes que serà notable al litoral de la demarcació València i diumenge el descens tèrmic continuarà pel terç sud.

D'aquesta manera, en una setmana el País Valencià ha passat d'un ambient quasi fred, tres graus per davall de la mitjana normal, amb una mínima de 9 graus el dia 4 a València i màxima de 18,9 el dia 6, a un ambient quasi estiuenc, 8 graus superior al normal, amb una mínima que aquest divendres arribarà als 21,2 i una màxima prevista superior als 31 graus.

next