La Fira de Morella tanca la seua 763a edició amb "èxit" i reivindica la lluita "decidida" contra el despoblament

Milers de visitants i més de 150 expositors han participat en un esdeveniment que serveix d'"aparador per a les oportunitats que ofereix la ciutat"
8 setembre 2019 18:22h
El bestiar i els productes primaris han sigut els protagonistes de la Fira. / AJUNTAMENT DE MORELLA

VALÈNCIA. La Fira de Morella (els Ports), la fira valenciana més antiga, ha conclòs la seua 763a edició amb "èxit" i ha reivindicat "de forma decidida la lluita contra la despoblació". Durant el cap de setmana, milers de visitants i més de 150 expositors han participat en la present edició de la Fira, que, segons ha indicat el consistori en un comunicat, ha rebut nombrosos turistes.

El bestiar i els productes derivats del sector primari de Morella i de la comarca han sigut els protagonistes d'una Fira que és també "un aparador de les oportunitats que ofereix la ciutat".

En l'acte central de la Fira de Morella, celebrat aquest diumenge, han participat l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; el president de l'Associació Firal, Ivan Pitarch; el president de la Diputació de Castelló, José Martí; el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural i director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, Francisco Rodríguez, i el diputat en les Corts Valencianes, Ernest Blanch.

Ripollés ha destacat que "s'ha de treballar pel sector primari per la importància que té en la lluita contra el despoblament, així com per la seua tasca de manteniment de les muntanyes". L'alcalde del municipi ha animat a ajudar al fet que el sector es puga desenvolupar "amb més facilitat" i eliminar les dificultats que "pateix actualment". Així mateix, ha felicitat l'Associació Firal "pel seu treball en l'organització i en l'augment d'expositors d'animals".

Per la seua part, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assenyalat que un dels reptes que té la institució provincial és que la Fira "servisca com un exemple per a generar riquesa i lluitar de forma decidida contra la despoblació".

Martí ha aprofitat per a felicitar Morella "per haver sabut mantindre una fira que té el seu origen en el segle XIII". Això, al seu parer, demostra "la il·lusió del sector primari per créixer i continuar sent el pilar fonamental de desenvolupament d'aquesta zona".

Per al president d'administració provincial, esdeveniments com la Fira de Morella "marquen el camí a seguir" que, en la seua opinió, és "continuar apostant per accions que generen riquesa, que impulsen l'activitat econòmica i que permeten crear llocs de treball".

next