Fira València indueix una facturació de 1.200 milions d'euros i genera 11.143 ocupacions

Un informe de l'IVIE assegura que per cada euro destinat al funcionament del recinte firal es generen 24 euros en vendes
21 març 2019 18:13h
Fira València té un impacte de 514,9 milions d'euros en el PIB. / EFE

VALÈNCIA. L'activitat de Fira València indueix una facturació anual al País Valencià de 1.201,9 milions d'euros, segons l'estudi realitzat per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), amb un impacte en el PIB de 514,9 milions d'euros –el 0,5% del total– i sustenta 11.143 ocupacions.

L'estudi, presentat aquest dijous, indica, a més, que els 1.201,9 milions de facturació tenen el seu origen en quatre fonts: l'activitat de Fira València, que té un impacte de 40,4 milions; la despesa dels visitants –58,9 milions–; el dels expositors –71,9 milions–, i el negoci induït als expositors per acudir a la fira que suposa 1.030,7 milions d'euros. Quant als sectors que generen aquesta facturació, l'informe assenyala que el sector serveis mou 771,2 milions; el manufacturer, 198,8 milions; el de l'energia, 154,2 milions, i la resta, 76,8 milions.

Respecte als 514,9 milions d'impacte en el PIB i els 11.143 ocupacions –el 0,6% de l'ocupació valenciana–, l'informe assenyala que procedeixen de les despeses de Fira, que suposen 18,9 milions i 497 ocupacions; dels visitants –15 milions i 620 ocupacions–; de la despesa dels expositors –41,4 milions i 794 ocupacions–, i del negoci generat als expositors valencians, que suposen 439,6 milions d'euros i 9.232 ocupacions. L'estudi assenyala així mateix que el pes del negoci induït és "fonamental", i els expositors de Fira València atribueixen a la seua presència en la fira el 7,5% de la seua facturació anual total.

Finalment, l'informe de l'IVIE conclou que per cada euro destinat al funcionament de Fira València es generen 23,9 euros en vendes i 10,2 euros de PIB, i que cada milió d'euros per al funcionament del recinte firal sustenta 221 ocupacions.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat, durant la seua intervenció en la presentació de l'estudi, que aquest informe "posa negre sobre blanc el que ja suposàvem, que l'activitat de Fira València tenia i té un efecte multiplicador en l'economia de la ciutat de València, l'àrea metropolitana i la resta de la comunitat".

Ribó ha recordat que des que presideix el Patronat de la Fira sempre ha considerat "evident" que aquestes instal·lacions són "el millor aparador per als productes i serveis del nostre teixit productiu", perquè rep visitants i expositors de mig món, amb un efecte directe en termes de "producció, renda i ocupació en el nostre entorn més pròxim".

Aquest informe, ha afegit, suposa "un reforç i un aval" per a continuar treballant des de la Generalitat, la Fira i l'Ajuntament, i ha defensat: "Els poders públics no podem fer una altra cosa que apostar per Fira València i per aconseguir augmentar la seua activitat amb noves exposicions i activitats en les seues instal·lacions" per a incrementar eixe "efecte multiplicador" en l'economia valenciana.

next