El fiscal Anticorrupció Vicente Torres, elegit nou magistrat del Tribunal Superior de Justícia

L'escollit ocuparà una vacant que estava lliure per jubilació des del 17 de gener
28 febrer 2019 13:09h
Vicente Torres ha obtingut 13 vots, amb els quals s'ha imposat a Antonio Nulo i a Catalina Vidales. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha nomenat aquest dijous el fiscal Anticorrupció Vicente Torres Cervera nou magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia valencià pel torn previst en l'article 330.4 de la Llei orgànica del Poder Judicial per a juristes de reconegut prestigi amb més de deu anys de servei en l'autonomia i en vacant produïda per jubilació de l'anteriorment nomenat.

Vicente Torres, qui ha obtingut 13 vots, formava part de la terna proposada per les Corts –d'acord amb el citat precepte legal–, en la qual s'incloïen també el fiscal José Antonio Nuño de la Rosa, qui ha aconseguit huit vots, i la professora titular de Dret Penal Catalina Vidales Rodríguez, segons ha informat el TSJ en un comunicat. Així, ocuparà la vacant que el jutge José Flors va alliberar per jubilació el passat 17 de gener.

En relació amb aquesta plaça, el ple del Consell General del Poder Judicial del passat 23 de novembre va acordar retornar una primera terna enviada per les Corts perquè en ella figurava una magistrada en servei actiu en la carrera judicial i, per tant, "inelegible per a una plaça reservada a juristes de reconeguda competència amb més de deu anys d'exercici professional en la comunitat autònoma".

El passat 21 de gener del 2019 va tindre entrada al Registre del Consell General del Poder Judicial una certificació de la resolució adoptada pel ple de les Corts per la qual s'aprovava la nova terna per a cobrir la plaça vacant de magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia valencià.

Vicente Manuel Torres és fiscal de carrera des de l'any 2001 i va exercir en el destacament d'Algesires de la Fiscalia Provincial de Cadis fins a l'any 2004. Ha exercit, així mateix, en la Fiscalia Provincial de Castelló i en la Fiscalia Provincial de València.

Des de gener del 2014 fins a l'actualitat és fiscal delegat de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i el Crim Organitzat. En l'àmbit docent, Torres ha sigut professor de Dret Processal Penal del Màster d'Accés a l'Advocacia en el curs 2017-2018.

És autor, així mateix, de les publicacions Comentarios a la actuación de la Fiscalía especial contra la Corrupción i La pericial de funcionarios públicos en los Delitos contra la Administración.

next