La fiscal demana arxivar la causa contra López Jaraba per la compra de programes de RTVV a José Luis Moreno

La Generalitat va demanar al setembre 7 anys de presó per a l'exdirector general de Canal 9
4 octubre 2019 13:40h
La Fiscalia considera que "no hi ha indicis suficients" per a acusar López Jaraba. / EFE 

VALÈNCIA. La fiscal ha demanat aquest divendres que s'arxive la causa contra l'exdirector general de RTVV, José López Jaraba, processat des del passat mes de juliol en el cas que investigava el jutjat número 6 de Paterna en relació a la contractació de diversos programes a la productora Alba Adriática, empresa que pertany al grup empresarial de José Luis Moreno.

En el seu escrit, la Fiscalia creu que no és possible determinar que López Jaraba perjudicara amb la seua gestió RTVV, "sinó tot el contrari", i en conseqüència reclama el sobreseïment provisional de la causa oberta contra ell per malversació o administració deslleial.

El Ministeri Públic exposa que durant el temps que Jaraba va estar al capdavant de RTVV, entre octubre del 2009 i desembre del 2012, "s'observa que es va passar d'un deute històric a fi de l'any 2009 de 1.287 milions d'euros a 1.133 milions d'euros al cessament del seu mandat a la fi de l'any 2012; és a dir, va aconseguir rebaixar el deute total en 154 milions d'euros".

Per aquest motiu, es conclou que "d'aquestes xifres no és possible inferir de José López Jaraba un ànim dolós i intencionat de perjudicar amb la seua gestió la societat, sinó tot el contrari, i en definitiva tindre acreditada la concurrència d'un delicte d'administració deslleial".

L'opinió de la fiscal dista molt de la de la Generalitat, que al setembre va demanar 7 anys de presó per a l'exdirector general de RTVV. Els lletrats de la Generalitat, segons l'escrit d'acusació al qual va tindre accés en el seu moment Diari La Veu, consideren que López Jaraba va perdonar a José Luís Moreno un deute d'1,4 milions d'euros mitjançant la compra per duplicat dels drets d'emissió del programa musical De un tiempo a esta parte; un programa que es va emetre en l'extinta Canal 9 entre novembre del 2011 i setembre del 2012.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next