El fiscal del cas Blasco anuncia que ha tancat acords de conformitat amb alguns dels acusats 

La vista es va suspendre el passat 15 d'abril perquè les defenses van demanar més temps per a arribar a pactes amb les acusacions per a reduir les penes
6 maig 2019 13:17h
Aquest dilluns se celebra la primera jornada de qüestions prèvies. / EFE

VALÈNCIA. El judici a l'exconseller de Solidaritat i exportaveu del PPCV a les Corts Rafael Blasco i a altres 23 persones més acusades d'irregularitats en l'adjudicació de subvencions a ONG i en la construcció d'un hospital a Haití que mai es va dur a terme ha començat formalment aquest dilluns.

Just a l'inci, el fiscal anticorrupció Jesús Carrasco ha anunciat que s'han aconseguit ja alguns "preacords de conformitat" entre la totalitat de les acusacions i part dels qui s'assenten en la banqueta en aquesta causa.

La vista ha començat amb la primera jornada de qüestions prèvies, després que el passat 15 d'abril se suspenguera preventivament aquest procés davant la possibilitat al·ludida per les defenses que es tancaren determinats pactes entre les parts. Blasco ha arribat aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia de València minuts abans de l'inici del judici i únicament s'ha limitat a dir als periodistes que l'esperaven que es trobava "estupendament".

El passat dia 15 d'abril es va plantejar també la situació d'un dels processats, Adolfo Soler, cofundador de la Fundación Hemisferio, qui es troba a Bolívia i va al·legar patir una "seriosa malaltia" per a no acudir a la vista. La decisió de la sala ha sigut no suspendre el judici per aquesta raó pel fet que ha considerat que existeix "matèria suficient per a celebrar-lo" sense la presència de Soler, malgrat que diverses defenses així ho havien sol·licitat.

Eixida de Blasco dels jutjats

Blasco ha demanat aquest dilluns "respectar els temps" de la justícia, "evitar judicis paral·lels" i "garantir la presumpció d'innocència" en abandonar la Ciutat de la Justícia de València després de la primera sessió del judici. 

L'exconseller ha defensat davant els mitjans que quan comença un judici "cal ser respectuós amb la funció de la justícia" i ha demanat "respectar els temps" d'aquesta i la "presumpció d'innocència", que "això cal garantir-ho des del principi", ha agregat. A més, l'exconseller ha demanat també "evitar judicis paral·lels" i "esperar que la justícia es pronuncie".

next