La Fiscalia de l'Audiència Nacional investiga la denúncia de Vox contra l'Open Arms

El partit d'ultradreta acusa l'ONG d'haver vulnerat les lleis marítimes i de col·laborar amb el tràfic de persones
23 agost 2019 10:46h
 Vox apunta que s'hauria infringit l'article 570 del Codi Penal per considerar que ha comés el delicte de col·laboració amb organització criminal. / OPEN ARMS

MADRID. La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha incoat diligències d'investigació per a determinar si l'Open Arms ha comés algun delicte. Ho ha fet després que el partit d'ultradreta Vox haja presentat una denúncia per considerar que l'ONG ha vulnerat les llei marítimes i ha comés un delicte de col·laboració amb organització criminal per al tràfic de persones

La Fiscalia General de l'Estat va remetre aquest dijous la denúncia de Vox a l'Audiència Nacional per a determinar la seua transcendència penal. En cas que fora admesa a tràmit, Vox reclama la immobilització del vaixell quan arribe a port espanyol, així com que s'investigue el capità i que s'òbriga una investigació a l'ONG.

En la denúncia, Vox apunta que s'hauria infringit l'article 570 del Codi Penal per considerar que ha comés el delicte de col·laboració amb organització criminal per al tràfic de persones. A més, segons afirma el partit d'ultradreta, l'activitat de l'ONG vulnera la llei marítima perquè no disposa de la "certificació" per a fer rescats i la "cerca activa" de persones al mar. 

De moment, les ordres de la Fiscalia de l'Audiència Nacional no impliquen que s'haja formalitzat la investigació, sinó que s'inicien els tràmits per a determinar si ha existit responsabilitat penal i sobre quines persones hauria de pesar. 

next