La Fiscalia defensa que el barem de les borses d'À Punt no és discriminatori

El judici queda vist per a sentència després de la sessió celebrada aquest dimarts a l'Audiència Nacional
23 juliol 2019 17:05h
L'Audiència Nacional ha acollit aquest dimarts el judici pel barem de les borses d'À Punt, que ha quedat ja vist per a sentència. / EFE

VALÈNCIA. L'Audiència Nacional ha acollit aquest dimarts el judici pel barem de les borses d'À Punt després de la nova demanada presentada per la Unió de Periodistes i l'Associació de la Premsa d'Alacant com a conseqüència de la decisió de la jutgessa del jutjat social número 5 de València, que es va declarar incompetent. El judici ha quedat ja vist per a sentència. 

L'advocada dels demandants ha argumentat "una vegada més la situació de discriminació creada pel barem de la borsa temporal d'À Punt amb els no extreballadors de l'antiga RTVV", segons informa la Unió.

Pel que fa a la Fiscalia, si bé anteriorment va comunicar als advocats de les parts que defensaria que el barem és discriminatori per a les persones que no són extreballadores de Canal 9, ara un nou fiscal ha demanat la sentència desestimatòria "entenent que no hi ha cap discriminació per la diferent puntuació entre els extreballadors de RTVV i els no extreballadors". També ha al·legat que eixa diferència de punts entre uns i altres "no és tan desproporcionada" com per a constituir una vulneració del dret constitucional als principis d'igualtat, mèrit i capacitat. D'aquesta manera, assumeix la postura dels advocats de la CVMC i dels sindicats.

L'advocat de la Generalitat, que defensa la CVMC, ha afirmat que À Punt és una societat anònima, és a dir, una societat mercantil i no una administració pública. Per això, defensa que no ha de regir-se estrictament per les normes d'accés a la funció pública, "i menys ara que es tracta de contractacions laborals temporals".

next