La Fiscalia demana 13 anys de presó per a un home que va intentar matar una prostituta i agredir-ne una altra

L'agressor anava de camí a l'hospital a visitar el seu fill acabat de nàixer quan va cometre les agressions
10 octubre 2019 12:23h
La Fiscalia demana indemnitzacions a l'agressor que superen els 143.000 euros. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La Fiscalia demana tretze anys de presó per a un home acusat de pegar i robar la bossa a una prostituta quan anava de camí a l'hospital a visitar el seu fill nounat, així com d'intentar assassinar a una altra quan tornava a la seua casa després de visitar el bebé.

Segons la qualificació de la Fiscalia, a la qual ha tingut accés EFE, els fets, que seran jutjats aquest divendres en l'Audiència Provincial de València, es van produir el 5 de gener del 2018, quan l'home va mantindre una forta discussió amb la seua esposa per qüestions mèdiques i, a continuació, va agafar el cotxe per a anar a l'Hospital Clínic de València, on estava ingressat el seu fill.

Durant el trajecte entre Gandia, on residia la parella, i València, l'home va parar en la localitat de Catarroja i, després de perseguir una prostituta, li va pegar un fort colp en la cara i diverses punyades i puntades. Tot seguit, li va robar la bossa, en què portava diners i efectes valorats en 377 euros.

A continuació, se'n va anar a l'hospital, va visitar el seu fill nounat i va iniciar el camí de retorn a la seua casa, si bé es va parar en un camí de Tavernes de la Valldigna i després de conversar amb una prostituta va aprofitar un moment en què aquesta estava d'esquena per a envestir-la amb el cotxe.

La dona va caure a terra i l'home va fer marxa arrere i va passar sobre ella fins a dues vegades per a, a continuació, fugir del lloc, segons el relat de la Fiscalia.

La dona va patir diverses fractures i lesions –per les quals va estar ingressada en vigilància intensiva onze dies– i va necessitar més de 200 dies per a curar-se. A més, se li han quedat diverses seqüeles.

La Fiscalia acusa el processament d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, un delicte lleu de lesions i un delicte d'assassinat en grau de temptativa, pels quals demana un total de tretze anys de presó i indemnitzacions que superen els 143.000 euros.

En concret, pel delicte de robatori amb violència i intimidació, la Fiscalia reclama tres anys de presó; pel delicte lleu de lesions, la pena de tres mesos de multa amb una quota diària de dotze euros, i pel delicte d'assassinat en grau de temptativa, deu anys de presó.

A més, per la via de responsabilitat civil demana que s'indemnitze la prostituta a la qual va pegar i va robar la bossa amb 150 euros per les lesions, 377 euros pels objectes sostrets i no recuperats i mil euros per danys morals i interessos legals, així com la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres o comunicar-se amb ella durant cinc anys.

En el cas de la dona a la qual va intentar assassinar, la Fiscalia reclama 19.710 euros per les lesions, 22.640 euros per les seqüeles i 100.000 euros pels danys morals i interessos legals, així com la prohibició d'acostar-se a menys de mil metres o comunicar-se amb ella durant vint anys.

next